fenikser Napisano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam a więc już od dziecka marzyłem wyjechać do U.S.A i mam pytanie a więc niedługo do technikum idę a dokładnie Informatyka - Matematyka i później studia informatyczno - matematyczne no i jak bym juz skończyłem je to czy była by mozliwość wyjechania w pełni zgodne z prawem czyli zebym mógł zyć tam na stałe. Pozdrawiam i proszę o jak najszybsza odpowiedź.
sly6 Napisano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2008 Mozesz wyjechac do USA ale musialbys spelnic pewne warunki,jak chcesz sie czegos wiecej dowiedziec to poczytaj ten dzial .
gal Napisano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2008 fenikser popatrz tu na info rzadowej agencji http://www.uscis.gov/portal/site/uscis poczytaj w dzialach visas lub immigration a potem mozesz zadac konkretne pytanie. a tez tak jak sly6 dodam duzo info jest tu na tym forum i w poradniku sukcesu
karus Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 ostatnio coraz częsciej na forum ludzie w podobnym przedziale wiekowym chcą wyjechać do usa... jakiś nowy serial amerykański w tv puscili?
gal Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 karus dont be like that po prostu chca sprobowac w USA,wiesz ze to kraj emigrantow
david7211 Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 A może mają już dość życia w socjalistycznej Europie, gdzie gospodarka zaczyna być coraz bardziej sterowana przez Brukselę (różne kwoty i limity, to nic innego jak sterowanie gospodarką, również dotacje w określone dziedziny gospodarki to też jej sterowanie). Może spróbowali sił na emigracji gdzieś w Europie i doszli do wniosku, że nie tędy droga, że są zbyt duże obciążenia fiskalne (i pozafiskalne również), że nie są to kraje które są tak przychylne dla emigrantów jak o tym mówią, że może jest im mniej ważne bezpieczeństwo socjalne, niż ponad połowa zarobków które zabiera im państwo i rozdaje ludziom którym nic się nie chce robić.
gal Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 bardzo mozliwe,mam znajomych w Skandynawi w Anglii i Niemczech to cos niecos tez mi napomkna
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 david7211 a nie wiesz co moze myslec taki 16-17 latek?bo raczej nie obciazeniach itd bo takiej wiedzy zazwyczaj sie nie ma ... Zazwyczaj to jest tak ze ktos cos tam mowi,pisze i potem taki mlody mysli sobie ze jemu tez sie uda i moze mu sie udac ale wcale nie musi jesli pojdzie na tzw zywiol .
karus Napisano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2008 A może mają już dość życia w socjalistycznej Europie, gdzie gospodarka zaczyna być coraz bardziej sterowana przez Brukselę (różne kwoty i limity, to nic innego jak sterowanie gospodarką, również dotacje w określone dziedziny gospodarki to też jej sterowanie). Może spróbowali sił na emigracji gdzieś w Europie i doszli do wniosku, że nie tędy droga, że są zbyt duże obciążenia fiskalne (i pozafiskalne również), że nie są to kraje które są tak przychylne dla emigrantów jak o tym mówią, że może jest im mniej ważne bezpieczeństwo socjalne, niż ponad połowa zarobków które zabiera im państwo i rozdaje ludziom którym nic się nie chce robić. Pochodzisz z Moniek?? słyszałem ze macie spora polonię w usa. Co do socjalizmu w europie to sie zgodze. Mieszkałem i pracowałem jakis czas w Anglii i rzeczwywiscie podatki są wysokie i amatorów życia na zasiłkach tez nie brakuje. Jednak co do pracy to duuzo lzej mi się pracowało w UK. Tam szanują prace, az za bardzo nawet bo dla mnie to obijają się na maxa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.