Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa/informatyk

fenikser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam a więc już od dziecka marzyłem wyjechać do U.S.A i mam pytanie a więc niedługo do technikum idę a dokładnie Informatyka - Matematyka i później studia informatyczno - matematyczne no i jak bym juz skończyłem je to czy była by mozliwość wyjechania w pełni zgodne z prawem czyli zebym mógł zyć tam na stałe.

Pozdrawiam i proszę o jak najszybsza odpowiedź.

Napisano

ostatnio coraz częsciej na forum ludzie w podobnym przedziale wiekowym chcą wyjechać do usa...

jakiś nowy serial amerykański w tv puscili? :)

Napisano

A może mają już dość życia w socjalistycznej Europie, gdzie gospodarka zaczyna być coraz bardziej sterowana przez Brukselę (różne kwoty i limity, to nic innego jak sterowanie gospodarką, również dotacje w określone dziedziny gospodarki to też jej sterowanie). Może spróbowali sił na emigracji gdzieś w Europie i doszli do wniosku, że nie tędy droga, że są zbyt duże obciążenia fiskalne (i pozafiskalne również), że nie są to kraje które są tak przychylne dla emigrantów jak o tym mówią, że może jest im mniej ważne bezpieczeństwo socjalne, niż ponad połowa zarobków które zabiera im państwo i rozdaje ludziom którym nic się nie chce robić.

Napisano

david7211 a nie wiesz co moze myslec taki 16-17 latek?bo raczej nie obciazeniach itd bo takiej wiedzy zazwyczaj sie nie ma ...

Zazwyczaj to jest tak ze ktos cos tam mowi,pisze i potem taki mlody mysli sobie ze jemu tez sie uda i moze mu sie udac ale wcale nie musi jesli pojdzie na tzw zywiol .

Napisano
A może mają już dość życia w socjalistycznej Europie, gdzie gospodarka zaczyna być coraz bardziej sterowana przez Brukselę (różne kwoty i limity, to nic innego jak sterowanie gospodarką, również dotacje w określone dziedziny gospodarki to też jej sterowanie). Może spróbowali sił na emigracji gdzieś w Europie i doszli do wniosku, że nie tędy droga, że są zbyt duże obciążenia fiskalne (i pozafiskalne również), że nie są to kraje które są tak przychylne dla emigrantów jak o tym mówią, że może jest im mniej ważne bezpieczeństwo socjalne, niż ponad połowa zarobków które zabiera im państwo i rozdaje ludziom którym nic się nie chce robić.

Pochodzisz z Moniek?? słyszałem ze macie spora polonię w usa.

Co do socjalizmu w europie to sie zgodze. Mieszkałem i pracowałem jakis czas w Anglii i rzeczwywiscie podatki są wysokie i amatorów życia na zasiłkach tez nie brakuje. Jednak co do pracy to duuzo lzej mi się pracowało w UK. Tam szanują prace, az za bardzo nawet bo dla mnie to obijają się na maxa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...