sly6 Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 aneta zanim starasz sie o wize turystyczna musisz sie z zrzec GC...i to masz podane na stronie Ambasady USA co masz zrobic i jak i jak kto zrobisz mozesz juz isc po wize turystyczna...
maciek49 Napisano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2016 Czy najpierw muszę umówić się na wizytę, czy mogę to załatwić przed spotkaniem o wizę turystyczną? Mam spotkanie w piątek. "Czy możliwe jest zrzeczenie się statusu stałego rezydenta? W celu zrzeczenia się statusu stałego rezydenta należy wypełnić w języku angielskim wniosek I-407 (PDF-298,4 kb) Abandonment of Lawful Permanent Residence i złożyć go razem z “zielona kartą” w Sekcji Imigracyjnej Ambasady USA w Warszawie. Wnioski przyjmowane są codziennie, za wyjątkiempolskich i amerykańskich świąt w godzinach 13.30-15.00. Prosimy o kontakt telefoniczny na numer +48 22 504 2465 w celu umówienia terminu wizyty w Konsulacie."
sly6 Napisano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2016 Na forum ktoś pisał ze oddal w jednym miejscu GC i ten formularz a później miał rozmowę o wizę turystyczna.
takjakby Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2016 Tak, ja w 2012 roku bodajze, zrobilem wszystko za jednym zamachem tj. wniosek I-407 oddalem w momencie rozmowy z konsulem u ktorego staralem sie o wize B2. Bylo to w konsulacie w Krakowie. Wize dostalem na 10 lat jednoczesnie oddajac GC i zrzekajac sie jej
daff532 Napisano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2016 Witam, posiadam GC i od 2 lat nie byłem w USA, jak teraz pojadę to mogę mnie nie wpuścić ?? czy jakie mogą być tego konsekwencje ??
kzielu Napisano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2016 Witam, posiadam GC i od 2 lat nie byłem w USA, jak teraz pojadę to mogę mnie nie wpuścić ?? czy jakie mogą być tego konsekwencje ?? Oczywiscie ze moga nie wpuscic - porzuciles rezydencje....
krakus28 Napisano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2016 Witam, posiadam GC i od 2 lat nie byłem w USA, jak teraz pojadę to mogę mnie nie wpuścić ?? czy jakie mogą być tego konsekwencje ?? ee tam, spokojnie mo zesz kupić bilet i lecieć, powitają Cię tam z otwartymi rękami
daff532 Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 A mogę teraz ubiegać się o wizę turystyczną ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.