ania.skra Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Witam, chyba nikt o to jeszcze nie pytał. Proszę o pomoc. Chciałabym wiedzieć czy bardzo trudno jest uzyskać wizę na małżonka studenta. (zdaje się, że f1) Czy chodzi tylko o udowodnienie, że ma się środki utrzymania? Czy są problemy z takimi wizami? Często są przyznawane? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Jeśli posiadacz wizy F-1 lub M-1 pragnie wyjechać do USA wraz z rodziną, jego małżonkowie oraz dzieci (w stanie wolnym poniżej 21 roku życia) mogą ubiegać się o wizy dla osób towarzyszących typu F-2 i M-2. W przypadku, gdy rodzina nie zamierza towarzyszyć posiadaczowi wizy F-1 lub M-1 przez cały czas jego pobytu w USA, a pragnie go jedynie odwiedzić, należy podjąć starania o uzyskanie wizy turystycznej (B-2). Wizy F-2 oraz M-2 nie upoważniają do podjęcia pracy w USA. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...rs.html#spouces Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania.skra Posted October 8, 2008 Author Report Share Posted October 8, 2008 Rozumiem jak ubiegać się o wizę studencką. Znacznie mniej informacji jest na temat wizy F2, czyli tej dla małżonka. Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tego co dokładnie należy przedstawić i jak wcześnie zacząć się o taką wizę ubiegać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin20 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Przejzyj sobie ten link : http://faq.visapro.com/F2-Visa-FAQ.asp M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anneta Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 witam wszystkich.Ja mam rowniez pytanie. Co sie dzieje w przypadku kiedy ja bedac w usa na wizie F-1 chce wziasc slub z chlopakiem ktory rowniez posiada wize F-1. ??? slyszalam ze jeden z malzonkow pozniej nie musi juz chodzic do szkoly tzn uczyc sie w pelnym wymiarze i dopuki jeden z malzonkow chodzi do szkoly ta wiza jest utrzymywana dla obojga .Czy cos takiego w ogole istnieje??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 jesli ty bedziesz miala F-1, to twoj maz moze - ale nie musi - przejsc na F-2. Maz zachowa prawo np. do zrobienia prawa jazdy i do szkoly nie musi w ogole chodzic. Trzeba wystapic o F-2 oficjalna droga tzn. przez USCIS. Wymagane sa do tego rozne dokumenty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.