donata771 Napisano 1 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2008 Witam.Chcialabym sie dowiedziec na ile dni trzeba opuscic granice usa by ponownie wrocic na wizie turystycznej?
FUGAZI Napisano 1 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2008 Nie na dni tylko raczej miesiecy i nie tyle 'wrocic na wizie turystycznej' co 'ponownie skorzystac z promesy wizowej'. To zalezy od kilku czynnikow; ile czasu spedzilas w US poprzednio, gdzie wyjechalas etc. Nie reguluje tego konkretny przepis, to lezy w gestii urzednika na lotnisku. Jezeli spedzilas w US pol roku a potem wrocilas do Polski na tydzien po czym ponownie chcesz wjechac do US to taka operacja raczej sie nie uda, a moze zakonczyc odebraniem Ci promesy.
gal Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 Czasy kiedy Polacy wyskakiwali na Bahamas czy Karaiby i wracali z powrotem, i dostawali znowu wjazd na 6 mcy juz sie skonczyly.
sly6 Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 Donata poczytaj dobrze Forum ,jednym sie udaje a drudzy maja problemy i jesli szybko wrocisz po dluzszym pobycie to moze to sie skonczyc tym ze mozesz zostac posadzona o prace nielegalna a to gorsze niz skasowanie promesy wizowej .
donata771 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 dzieki za informacje!chodzi o pobyt 5 miesiecy w usa,rozumiem,ze na przynajmniej pol roku musze sobie odpuscic.
Wiolek Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 WITAJ. OD DWUCH LAT LATAM W TA I Z POWROTEM. ZAZWYCZAJ Z MIN. 4 MIESIECZNYM POBYTEM W POLSCE. TYM RAZEM ZOSTALAM TAM TYLKO TRZY TYGODNIE I NA LOTNISKU POWIEDZIANO MI ZA DUZO CZASU SPEDZAM W STANACH I BARDZO PRAWDOPODOBNE ZE NASTEPNYM RAZEM MNIE NIE WPUSZCZA. MYSLE ZE TO JEST ZALEZNE OD TWOJEJ HISTORI I STOPNIA ZAUFANIA(GWIAZDKI POD WIZA) POWODZENIA ps nastepnym razem prosze wylacz caps locka i nie pisz duzymi literami
sly6 Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 tutaj gwiazdki nic nie maja doczynienia i nie wiem skad to slyszalas... i dobrze ze Cie o tym uprzedzili ,zaoszczedzisz na bilecie,nerwach i rozczarowaniu ...
Wiolek Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 Uprzedzili i nie tylko. Powiedzieli mi rowniez co mam zrobic zeby nie miec problemow nastepnym razem. W moim przypadku powinnam sie starac o wize K1. O gwiazdkach wyczytalam na tym forum jakis czas temu. Planowalam zapytac o to na granicy ale przez stres wylecialo mi to z glowy. Przepraszam jesli kogos wprowadzilam w blad.
sly6 Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 o gwiazdkach byla mowa ale co One oznaczaja i tylko tyle i bylo pare domyslow ktore pozostaly domyslami do tej pory i tak to nalezy rozumiec
gosia michalczewska Napisano 2 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2008 Ja mam podobny problem, tez latam w ta i spowrotem na vizie turystycznej .... ostatnio bylam w usa rok bo przedluzylam pobyt legalnie o 6 miesiecy czyli bylam 6+6+12 miesiecy. Teraz jestem w Polsce i czekam. Jak dlugo musze tu jeszcze siedziec ????? Jestem w Polsce 2 miesiace ? zostac dluzej czy sprobowac wjechac ?????? male sprostowanie... bylam 6+6=12 miesiecy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.