donata771 Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 Witam.Chcialabym sie dowiedziec na ile dni trzeba opuscic granice usa by ponownie wrocic na wizie turystycznej?
FUGAZI Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 Nie na dni tylko raczej miesiecy i nie tyle 'wrocic na wizie turystycznej' co 'ponownie skorzystac z promesy wizowej'. To zalezy od kilku czynnikow; ile czasu spedzilas w US poprzednio, gdzie wyjechalas etc. Nie reguluje tego konkretny przepis, to lezy w gestii urzednika na lotnisku. Jezeli spedzilas w US pol roku a potem wrocilas do Polski na tydzien po czym ponownie chcesz wjechac do US to taka operacja raczej sie nie uda, a moze zakonczyc odebraniem Ci promesy.
gal Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Czasy kiedy Polacy wyskakiwali na Bahamas czy Karaiby i wracali z powrotem, i dostawali znowu wjazd na 6 mcy juz sie skonczyly.
sly6 Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Donata poczytaj dobrze Forum ,jednym sie udaje a drudzy maja problemy i jesli szybko wrocisz po dluzszym pobycie to moze to sie skonczyc tym ze mozesz zostac posadzona o prace nielegalna a to gorsze niz skasowanie promesy wizowej .
donata771 Posted November 2, 2008 Author Report Posted November 2, 2008 dzieki za informacje!chodzi o pobyt 5 miesiecy w usa,rozumiem,ze na przynajmniej pol roku musze sobie odpuscic.
Wiolek Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 WITAJ. OD DWUCH LAT LATAM W TA I Z POWROTEM. ZAZWYCZAJ Z MIN. 4 MIESIECZNYM POBYTEM W POLSCE. TYM RAZEM ZOSTALAM TAM TYLKO TRZY TYGODNIE I NA LOTNISKU POWIEDZIANO MI ZA DUZO CZASU SPEDZAM W STANACH I BARDZO PRAWDOPODOBNE ZE NASTEPNYM RAZEM MNIE NIE WPUSZCZA. MYSLE ZE TO JEST ZALEZNE OD TWOJEJ HISTORI I STOPNIA ZAUFANIA(GWIAZDKI POD WIZA) POWODZENIA ps nastepnym razem prosze wylacz caps locka i nie pisz duzymi literami
sly6 Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 tutaj gwiazdki nic nie maja doczynienia i nie wiem skad to slyszalas... i dobrze ze Cie o tym uprzedzili ,zaoszczedzisz na bilecie,nerwach i rozczarowaniu ...
Wiolek Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Uprzedzili i nie tylko. Powiedzieli mi rowniez co mam zrobic zeby nie miec problemow nastepnym razem. W moim przypadku powinnam sie starac o wize K1. O gwiazdkach wyczytalam na tym forum jakis czas temu. Planowalam zapytac o to na granicy ale przez stres wylecialo mi to z glowy. Przepraszam jesli kogos wprowadzilam w blad.
sly6 Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 o gwiazdkach byla mowa ale co One oznaczaja i tylko tyle i bylo pare domyslow ktore pozostaly domyslami do tej pory i tak to nalezy rozumiec
gosia michalczewska Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Ja mam podobny problem, tez latam w ta i spowrotem na vizie turystycznej .... ostatnio bylam w usa rok bo przedluzylam pobyt legalnie o 6 miesiecy czyli bylam 6+6+12 miesiecy. Teraz jestem w Polsce i czekam. Jak dlugo musze tu jeszcze siedziec ????? Jestem w Polsce 2 miesiace ? zostac dluzej czy sprobowac wjechac ?????? male sprostowanie... bylam 6+6=12 miesiecy
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.