Skocz do zawartości

Everest College

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zdecydowałem sie jednak na nauke i znalazlem ciekawy college, wlasciwie dzisiaj do domu dostalem ich oferte i postanowilem to sprawdzić. a wiec:

1/ uczelnia chce mi wydac jakis list autoryzacyjny zamiast I-20 - jutro adwokata zapytam czy to wystarczy ale prosze Was o opinie

2/ czy jakbym zaczął konkretnie ten college dostalbym pozwolenie na prace??

3/ czy rzeczywiscie po ukonczeniu tego mogłbym byc policjantem, agentem, kryminologiem i itd bo tak mi nagadali w szkole a oni duzo mówią :)

zdajcie mi swoje relacje na ten temat

pozdro

Napisano

aby pracowac legalnie musisz miec wize pracownicza,GC .

Jak mozesz byc policjantem jesli nie masz GC,obywatelstwa..Oni czasami tak mowia aby ludzi zlowic ale rzeczywistosc jest inna :)

Napisano

ja im wierze w to ale pod warunkiem ktory wlasnie wymieniles - pozwolenie na prace, GC

dlaczego chca mi dac tylko jakis list autoryzacyjny a nie I-20?? czy na podstawie tego listu otrzymam F1?? i czy placac za ta szkole 31 tys $$ dostane w 100% wize studencka z SSN?? wydaje mi sie ze tak ale ja zawsze widze wszystko w rozowych kolorach a czytalem na forum ze im szkola drozsza i lepsza tym urzad jest bardziej przychylny.

Napisano
1/ uczelnia chce mi wydac jakis list autoryzacyjny zamiast I-20 - jutro adwokata zapytam czy to wystarczy ale prosze Was o opinie

2/ czy jakbym zaczął konkretnie ten college dostalbym pozwolenie na prace??

3/ czy rzeczywiscie po ukonczeniu tego mogłbym byc policjantem, agentem, kryminologiem i itd bo tak mi nagadali w szkole a oni duzo mówią :)

2. tak, w okresie wakacyjnym na terenie kampusu, part-time.

3. prawda, tylko wczesniej musiałbys zdobyc GC we wlasnym zakresie.

czytalem na forum ze im szkola drozsza i lepsza tym urzad jest bardziej przychylny.

Raczej renoma szkoly ma wiekszy wplyw, jezeli ma renome wystawiacza kwitow dla kombinatorow to moga byc klopoty. A to nie jest moze Remington College?

Napisano
2. tak, w okresie wakacyjnym na terenie kampusu, part-time.

Niekoniecznie. Mozna pracowac na kampusie takze w trakcie roku szkolnego, tyle ze jak pisze Fugazi, w ograniczonym wymiarze godzin, czytaj - nie uciulasz 30k na samo tuition, a gdzie zycie.

Napisano

Czy mowisz o tym Everest College: http://www.everest.edu/

Jesli tak, to sprawdz czy ta szkola ma akredytacje, i czy moze wydawac studentom miedzynarodowym I-20. Everest College to cos w stylu University Of Phoenix = diploma mill. Nie lepiej ci isc do community college? Na pewno oferuja podobne kierunki. Jeszcze jedno, czy $30K to za rok, czy za cala nauke?? Jesli za rok, to w community college zaplacisz o wiele, wiele mniej.

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...