automotive Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 zdecydowałem sie jednak na nauke i znalazlem ciekawy college, wlasciwie dzisiaj do domu dostalem ich oferte i postanowilem to sprawdzić. a wiec: 1/ uczelnia chce mi wydac jakis list autoryzacyjny zamiast I-20 - jutro adwokata zapytam czy to wystarczy ale prosze Was o opinie 2/ czy jakbym zaczął konkretnie ten college dostalbym pozwolenie na prace?? 3/ czy rzeczywiscie po ukonczeniu tego mogłbym byc policjantem, agentem, kryminologiem i itd bo tak mi nagadali w szkole a oni duzo mówią zdajcie mi swoje relacje na ten temat pozdro
sly6 Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 aby pracowac legalnie musisz miec wize pracownicza,GC . Jak mozesz byc policjantem jesli nie masz GC,obywatelstwa..Oni czasami tak mowia aby ludzi zlowic ale rzeczywistosc jest inna
automotive Posted November 4, 2008 Author Report Posted November 4, 2008 ja im wierze w to ale pod warunkiem ktory wlasnie wymieniles - pozwolenie na prace, GC dlaczego chca mi dac tylko jakis list autoryzacyjny a nie I-20?? czy na podstawie tego listu otrzymam F1?? i czy placac za ta szkole 31 tys $$ dostane w 100% wize studencka z SSN?? wydaje mi sie ze tak ale ja zawsze widze wszystko w rozowych kolorach a czytalem na forum ze im szkola drozsza i lepsza tym urzad jest bardziej przychylny.
FUGAZI Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 1/ uczelnia chce mi wydac jakis list autoryzacyjny zamiast I-20 - jutro adwokata zapytam czy to wystarczy ale prosze Was o opinie2/ czy jakbym zaczął konkretnie ten college dostalbym pozwolenie na prace?? 3/ czy rzeczywiscie po ukonczeniu tego mogłbym byc policjantem, agentem, kryminologiem i itd bo tak mi nagadali w szkole a oni duzo mówią 2. tak, w okresie wakacyjnym na terenie kampusu, part-time. 3. prawda, tylko wczesniej musiałbys zdobyc GC we wlasnym zakresie. czytalem na forum ze im szkola drozsza i lepsza tym urzad jest bardziej przychylny. Raczej renoma szkoly ma wiekszy wplyw, jezeli ma renome wystawiacza kwitow dla kombinatorow to moga byc klopoty. A to nie jest moze Remington College?
mesio007 Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 2. tak, w okresie wakacyjnym na terenie kampusu, part-time. Niekoniecznie. Mozna pracowac na kampusie takze w trakcie roku szkolnego, tyle ze jak pisze Fugazi, w ograniczonym wymiarze godzin, czytaj - nie uciulasz 30k na samo tuition, a gdzie zycie.
Monika1234 Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Czy mowisz o tym Everest College: http://www.everest.edu/ Jesli tak, to sprawdz czy ta szkola ma akredytacje, i czy moze wydawac studentom miedzynarodowym I-20. Everest College to cos w stylu University Of Phoenix = diploma mill. Nie lepiej ci isc do community college? Na pewno oferuja podobne kierunki. Jeszcze jedno, czy $30K to za rok, czy za cala nauke?? Jesli za rok, to w community college zaplacisz o wiele, wiele mniej. Powodzenia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.