gal Napisano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2008 Bardzo trudno jest powiedziec. To ze duze bezrobocie to owszem ale pamietaj ze zwalniani sa ludzie w miejscach gdzie ty nigdy bys nie pracowal jako nielegalny. Niemniej jako ze rynek pracy to naczynia polaczone jest duze prawdopodobienstwo ze z praca "na czarno" jest ciezej. Zalezy dokad sie wybierasz i co chcesz lub co potrafisz (lepiej) robic
adrianger Napisano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2008 Zawsze warto do USA jechac. Koszty napewno odrobisz. Jesli chodzi o kryzys to ja tam kryzysu nie widzialem... bardziej to dotyczy rynkow finansowych, bezrobocie napewno rosnie, ale i tak jest nizsze niz w Polsce. Tak szybko jak Amerykanie wpadli w kryzys, tak szybko z niego wyjda, a W&T ma i bedzie sie mial dobrze... dopoki wiz nie zniosa.
gabrielangel Napisano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2008 Zawsze warto do USA jechac. Koszty napewno odrobisz. Jesli chodzi o kryzys to ja tam kryzysu nie widzialem... bardziej to dotyczy rynkow finansowych, bezrobocie napewno rosnie, ale i tak jest nizsze niz w Polsce. Tak szybko jak Amerykanie wpadli w kryzys, tak szybko z niego wyjda, a W&T ma i bedzie sie mial dobrze... dopoki wiz nie zniosa. Wiz pracowniczych/studenckich jeszcze nikomu chyba nie zniesli wiec nie liczylbym na to. A co do kryzysu to widac widac i to nie tylko po rynkach finansowych.
kubakj Napisano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2008 Teraz wszedzie kryzys. Ja bym sie nie pchal teraz do USA, ale co ja bede komu bronil.
bigguy Napisano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2008 Zawsze warto do USA jechac. Koszty napewno odrobisz. Jesli chodzi o kryzys to ja tam kryzysu nie widzialem... bardziej to dotyczy rynkow finansowych, bezrobocie napewno rosnie, ale i tak jest nizsze niz w Polsce. Tak szybko jak Amerykanie wpadli w kryzys, tak szybko z niego wyjda, a W&T ma i bedzie sie mial dobrze... dopoki wiz nie zniosa. tak jak szybko amerykanie wpadli w kryzys tak szybko z niego wyjda ???????????? - widac ze nie wiesz co mowisz kryzys juz trwa od co najmniej 2 lat i potrwa jeszcze wiele a w 2009 bedzie jeszcze gorzej Ty kryzysu nie widziales ???? kryzys w usa dotknie caly swiat wiec napewno i Ty odczujesz jego skutki i juz odczuwasz tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy zobaczymy jaka bedziemy mieli inflacje w przyszlym roku - hahhaha - kosmos - gotowka i jeszcze raz gotowka wiec proponuje oszczedzac ile sie da a jesli juz ktos ma oszczednosci w usd to uciekac i wlozyc w inna walute
lukasz20 Napisano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2008 http://www.youtube.com/watch?v=q6yftXi17Ig
marysia3003 Napisano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2009 byłem 5 tygodni w usa, [ale na zakupy i zwiedzanie] i wybieram sie znowu, ale jak jest na przykład z samochodem?? czy musze kupic na znajomych i wpisać sie w ubezpieczenie, czy np. moge kupic jako polak [za pare tygodni-sprzedam ze stratą], usa o czym polacy mieszkający w Polsce nie zdają sobie sprawy jest krajem policyjnym [tyle policji nie widziałem za komuny nawet w rosji], a ja nie zamierzam jechać i podpadać, a co do roboty w usa, to porobic i pozwiedzać, czy też zrobić zakupy, ale nielegalnie siedzieć-niema sensu.
gabrielangel Napisano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2009 Niektorzy nie do konca wiedza co to znaczy "panstwo policyjne". USA nie jest panstwem policyjnym.
marysia3003 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 wiesz, My Polacy, nawet za komuny, nie musielismy sztywno siedzieć w aucie, czy z rekami na masce drzeć zeby jakiś policjant [jakbym chciał sie podrapać w 4 litery] nie odpalił do mnie, oczywiscie, ja to rozumiem, dzieki temu w wiekszosci stanów jest spokój [ ja tylko w pierwszym tygodniu pobytu w chicago, byłem swiadkiem jak sie małolaty-takie 13-16 lat postrzelały, ale w ciągu paru minut było policji jak psów i spokój],
katlia Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 o aucie nie wiem, nie wypowiem sie, ale przypominam ze za komuny mozna bylo wyladowac w wiezieniu jezeli publicznie krytykowalo sie rzad. Albo mowilo sie szczerze o historii. Sorry - nie przekonasz mnie ze jest mniej wolnosci w USA niz w Polsce z lat 50by-90tych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.