Skocz do zawartości

Czy Teraz W Czasie Kryzysu Warto Jechać Do Stanów?

sueno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo trudno jest powiedziec.

To ze duze bezrobocie to owszem ale pamietaj ze zwalniani sa ludzie w miejscach gdzie ty nigdy bys nie pracowal jako nielegalny.

Niemniej jako ze rynek pracy to naczynia polaczone jest duze prawdopodobienstwo ze z praca "na czarno" jest ciezej.

Zalezy dokad sie wybierasz i co chcesz lub co potrafisz (lepiej) robic

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zawsze warto do USA jechac. Koszty napewno odrobisz. Jesli chodzi o kryzys to ja tam kryzysu nie widzialem... bardziej to dotyczy rynkow finansowych, bezrobocie napewno rosnie, ale i tak jest nizsze niz w Polsce. Tak szybko jak Amerykanie wpadli w kryzys, tak szybko z niego wyjda, a W&T ma i bedzie sie mial dobrze... dopoki wiz nie zniosa.

Napisano
Zawsze warto do USA jechac. Koszty napewno odrobisz. Jesli chodzi o kryzys to ja tam kryzysu nie widzialem... bardziej to dotyczy rynkow finansowych, bezrobocie napewno rosnie, ale i tak jest nizsze niz w Polsce. Tak szybko jak Amerykanie wpadli w kryzys, tak szybko z niego wyjda, a W&T ma i bedzie sie mial dobrze... dopoki wiz nie zniosa.

Wiz pracowniczych/studenckich jeszcze nikomu chyba nie zniesli wiec nie liczylbym na to.

A co do kryzysu to widac widac i to nie tylko po rynkach finansowych.

Napisano

tak jak szybko amerykanie wpadli w kryzys tak szybko z niego wyjda ???????????? - widac ze nie wiesz co mowisz

kryzys juz trwa od co najmniej 2 lat i potrwa jeszcze wiele a w 2009 bedzie jeszcze gorzej

Ty kryzysu nie widziales ???? kryzys w usa dotknie caly swiat wiec napewno i Ty odczujesz jego skutki i juz odczuwasz tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy

zobaczymy jaka bedziemy mieli inflacje w przyszlym roku - hahhaha - kosmos - gotowka i jeszcze raz gotowka wiec proponuje oszczedzac ile sie da a jesli juz ktos ma oszczednosci w usd to uciekac i wlozyc w inna walute

Napisano

byłem 5 tygodni w usa, [ale na zakupy i zwiedzanie] i wybieram sie znowu, ale jak jest na przykład z samochodem?? czy musze kupic na znajomych i wpisać sie w ubezpieczenie, czy np. moge kupic jako polak [za pare tygodni-sprzedam ze stratą], usa o czym polacy mieszkający w Polsce nie zdają sobie sprawy jest krajem policyjnym [tyle policji nie widziałem za komuny nawet w rosji], a ja nie zamierzam jechać i podpadać, a co do roboty w usa, to porobic i pozwiedzać, czy też zrobić zakupy, ale nielegalnie siedzieć-niema sensu.

Napisano

wiesz, My Polacy, nawet za komuny, nie musielismy sztywno siedzieć w aucie, czy z rekami na masce drzeć zeby jakiś policjant [jakbym chciał sie podrapać w 4 litery] nie odpalił do mnie, oczywiscie, ja to rozumiem, dzieki temu w wiekszosci stanów jest spokój [ ja tylko w pierwszym tygodniu pobytu w chicago, byłem swiadkiem jak sie małolaty-takie 13-16 lat postrzelały, ale w ciągu paru minut było policji jak psów i spokój],

Napisano

o aucie nie wiem, nie wypowiem sie, ale przypominam ze za komuny mozna bylo wyladowac w wiezieniu jezeli publicznie krytykowalo sie rzad. Albo mowilo sie szczerze o historii. Sorry - nie przekonasz mnie ze jest mniej wolnosci w USA niz w Polsce z lat 50by-90tych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...