KW Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 Od 18 stycznia 2009 program US-VISIT (odciski palcow przy przekraczaniu granicy) zaczyna obejmowac takze rezydentow Stanow Zjednoczonych. Ma to na celu - oprocz oczywiscie security oraz documents fraud - wychwycenie osob, ktore maja status rezydenta a sa w jakikolwiek sposob notowane (za przestepstwa za ktore mozna zabrac status). Wlasnie testowalam nie zajmuje to duzo wiecej czasu niz zwykle, no i nadal sie jest w tej lepszej/krotszej kolejce wiec odprawa na Newark zajela moze 10 minut 4 paluszki prawej, prawy kciuk, cztery paluszki lewej, lewy kciuk, zdjecie i papa za to pytanie czy arlines zawsze skanowaly Green Card? tak mi sie wydaje ze kiedys tylko wystarczylo pokazac a teraz w obie strony mi ja przepuscili przez maszynke
Gucio Napisano 25 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2009 Nie, linie lotnicze nie skanowaly green card. Ja latalem bardzo duzo i nigdy mi sie nie zdazylo, ze linie lotnicze robily cos z green card. Jedyna osoba ktora sprawdzala moja green card byl oficer imigracyjny na lotnisku w NY.
maciopa Napisano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2009 Czepiacie sie USA a wystarczy spojrzeć na wymagania jakie stawiane będą cudzoziemcom starającym sie o wjazd do Polski! Odciski palców pobierane podczas aplikacji o wizę, na granicy, oraz UWAGA podczas kontroli wewnątrz kraju! Czepiacie się że USA to państwo policyjne? poczytajcie o najnowszych dyrektywach UE odnośnie API i PNR...
lu2000 Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 Nie, linie lotnicze nie skanowaly green card. Ja latalem bardzo duzo i nigdy mi sie nie zdazylo, ze linie lotnicze robily cos z green card. Jedyna osoba ktora sprawdzala moja green card byl oficer imigracyjny na lotnisku w NY. A czy sa jakies podejrzenia co do tego kiedy zaczely skanowac? tzn mniej wiecej w ktorym roku?
gduska Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 Tyle, ze nie zawsze chyba jest przestrzegany. Moja tesciowa leciala teraz do NY i nikt nie kazal jej odbijac odciskow palcow.
gal Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 Nie ma nic do rzeczy, moga robic to wyrywkowo (sporadycznie) nie musza jesli nie widza potrzeby.
promilm Napisano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2010 Wiele z osob tu stwierdza ze sie tu czepiaja... ze to zniewolenie...itp 1. Nikt nie trzyma cie tu na sile; lec do Polski i zobacz obiektywnie jak sie u nas zyje- jak pani urzedniczka przywala twoimi papierami i wymysla sobie z powietrza jakies przepisy. 2.Nikt sie nie czepia tylko wykonuje swoja prace - czy Policjant, czy urzednik emigracyjny. 3. A dziwicie sie ze wprowadzaja (czy staraja sie raczej uszczelnic granice) nowe procedury aby wylapac- osoby co cos naskrobaly, czy sa nielegalnie? Ja na miejscu Urzednika na lotnisku Polaka za twarz bym nie wpuscil ; oczywiscie to zart!!! zobaczcie ilu naszych rodakow, Meksykow, Rosjan , Markokanczykow, Hindosow siedzi tu nie legalnie, nie placa podatkow i staraja sie wyssac resztki kwi z tej ziemi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.