Rademedes Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 tak i naprawde nie jest trudno, co prawda skompletowanie dokumentow, tlumaczenia zajelo mi ponad 2 miesiace ale to glownie dlatego ze okres swiateczny byl i mi sie albo nie chcialo albo nie bylo okazji
sly6 Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 Rademedes a po jakich zasadach pojechales,po tych starych czy tez tych nowych?
Rademedes Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 napisz mi kiedy sie przepisy zmienily to Ci powiem po ktorych ;-) nie siedze na biezaco w skilled worker :-)
Zuzka! Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 HI Rademenes;) Dzięki bardzo za wstępne informacje;) Nie zaczelam jeszcze wypelniac formularza, ani gromadzic dokumentow, wiec nie wiem jak mi pojdzie- czas pokaze... Powiedz mi jeszcze coś na temat egzaminu z angielskiego IELTS. Naczytalam sie troszke o nim i jestem lekko przerazona, bo z miom angielskim musze jeszcze sporo popracowac. Zastanawiam sie wiec, czy zanim zaczne dzialac z dokumentacja nie dac sobie wiecej czasu na nauke. Boje sie, ze potem moze sie okazac, ze nie mialam wystarczajaco czasu na nauke i zawale z punktami... POzdrawiam serdecznie Ps. Jesli mozesz, jak dlugo trwal Twoj caly proces od momentu zlozenia dokumentow. Slyszałam, ze tempo bywa niekiedy zaskakująco szybkie;)
sly6 Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 Zuzka! teraz tempo bedzie zalezec od tego czy Twoj zawod-doswiadczenie zawodowe jest takie jak na stronie urzedu i jesli bedzie to szybko to pujdzie a jesli nie to pomysl o wizie pracowniczej bo na skilled worker dlugooo poczekasz no chyba ze bedziesz miec umowe o prace (zagwarantowana prace) tutaj masz te zawody: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ski...ool/tool_01.asp a jak stoisz z j.francuskim? ps poczytaj o tych nowych zasadach bo to Ci moze pomoc .
Rademedes Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 moj proces trwal prawie rok (zaczalem w 2007) od momentu zlozenia papierow do momentu otrzymania wizy w paszporcie, byly male opoznienia, bo kazano mi uzupelnic background check, (chodzilo o moje adresy zamieszkania z USA kiedy bylem tam na WAT), dodatkowo wymagano ode mnie sprawdzenia karalnosci w USA a to wiazalo sie ze zrobieniem odciskow i wyslaniem ich do USA, niestety w PL odmowiono mi na policji wykonania karty daktyloskopijnej (bo kazda wykonana karta musi byc wpisana w rejestr a wiec jakby to powiedziec w rejestrze skazanych/zatrzymanych), na szczescie bylem w miedzy czasie w USA odciski zrobilem na policji (koszt $3) potem wysylka do FBI to kolejne chyba $18 odeslali w ciagu 3 tygodni ;-) PS. nie robilem zadnego egzaminu jezykowego
Zuzka! Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 Hi ! Musze sie starać jako skilled worker, poniewaz nie mam doswiadczenia zawodowego w wyuczonym fachu. Jesli chodzi o francuski to odpada;( Mam pyt. do Rademenesa - jak w takim razie zaliczyłes jezyk? POzdrawiam Was i dzieki za info.pa A...mam jeszcze pyt. Czy znacie kogoś, kto bedac w USA skladal papiery w Wawie, gdyz pobyt tutaj mu nie pozwalał na realizacje w USA - jak rozwiazał kwestie badan medycznych. Zastanawiam sie, jak mam to zrobic, skoro bedac tutaj nie moge byc jednoczesnie w PL i tam robic wszystkich badan...A nie wiem czy bez uprzedniego powiadomienia moglabym wykonac to tutaj i wyslac do Wawy?? Mam troche niewygodna sytuacje, bedac tutaj i chcac rozpoczynac to w PL, nie wiem czy to wszystko jest do pogodzenia. Z gory dziekuje
Rademedes Napisano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 Badania mozna robic gdzie sie chce. O ile lekarz znajduje sie na ich liscie. Nigdzie nie jest napisane ze jak starasz sie przez konsulat w Wawie to, ze nie mozesz badan robic w USA. To nie ma znaczenia, jesli bedziesz miala interview to przyjazd do Wawy bedzie nieunikniony i tak.
Zuzka! Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2009 Wiem, ze bedzie nieunikniony, ale wczesniej niz na interview nie chce sie stad ruszac. No wlasnie, skoro lekarz musi byc na liscie, to musze zglosic, ze nie ma mnie w PL i potrzebuje zrobic to w USA. Rademenes - jak bez egz. zaliczyles jezyk? A TY byles na interview czy Cie to ominelo? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.