Skocz do zawartości

Zielona Karta

kasia0105

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W 2005 otrzymalam zielona karte. Niestety nie moglam wtedy zostac w usa, nie udalo mi sie tez byc tam co roku. Slyszalam ze po 2 letniej nieobecnosci w usa karta przepada, czy mozna ja w jakis sposob odnowic?????????

jesli nie, to o jaki rodzaj wizy powinnam sie ubiegac jesli planuje wyjazd na 3 tygodnie?????

pozdrawiam

Napisano

a czy moglabym teraz jechac na 3 tygodnie na wizie turystycznej-jesli taka dostane,

a potem zaczac ubiegac sie o przywrocenie statusu rezydenta??????

ile by to trwalo???

czy powinnam mowic o moich planach konsulowi na rozmowe o wize turystyczna??????

Napisano

Ostatnio byl post o tym jak ktos zrzekl sie GC i dostal wize turystyczna..Potem podobno ma pomyslec od nowa o GC ale wtedy od nowa trzeba zaczynac skladanie papierow.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam podobne pytanie odnośnie przedłużenia zielonej karty - ale moje żony. W 2005r. skończyła się jej zielona kart, nie przedłużała jej , mieszka w Polsce i w 2004r. w Polsce wyszła za mąż tutaj urodziła dziecko. Czy jest szansa by mogła ją odzyskać ??????Co ze zmianą nazwiska ????Bardzo proszę czy ktoś wie czy można coś z tym jeszcze zrobić, czy to już historia. Bardzo dziękuję za podpowiedz.

Napisano
Mam podobne pytanie odnośnie przedłużenia zielonej karty - ale moje żony. W 2005r. skończyła się jej zielona kart, nie przedłużała jej , mieszka w Polsce i w 2004r. w Polsce wyszła za mąż tutaj urodziła dziecko. Czy jest szansa by mogła ją odzyskać ??????Co ze zmianą nazwiska ????Bardzo proszę czy ktoś wie czy można coś z tym jeszcze zrobić, czy to już historia. Bardzo dziękuję za podpowiedz.

Szanse zerowe.

Twoja zona porzucila rezydencje, od co najmniej 5 lat mieszka w Polsce. Jej zielona karta to juz historia.

Jezeli otrzymala GC przez sponsorowanie rodzinne i dalej istnieje mozliwosc ponownego sponsorowania to zawsze mozecie zaczac od nowa. Niemniej jednak kilka lat to potrwa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...