dorotaa12 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2009 Wszyscy bardzo mi pomagacie:D Jestem Wam bardzo wdzieczna. Na razie mieszkamy w Polsce. Chcemy miec slub w Stanach a potem wrocic do Polski i stad starac sie o GC. Ale do konca jeszcze nie wiemy czy przypadkiem po slubie juz nie zostaniemy w Stanach na dluzej. Jak na razie to przekonaliscie mnie do wizy narzeczeńskiej:) Nie chce miec zadnych viza fraud na swoim koncie. pozdrawiam wszystkich
Szeli Napisano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2009 Nie wiem czy to pomoże ale jeden z moich znajomych w Turcji poznał dziewczynę, która była na placówce w ambasadzie USA w Turcji jako military... byli razem 1,5roku i postanowili się pobrać - zrobili to w Turcji. Cała procedura dla znajomego trwała kilka miesięcy po czym przylecieli do USA na wizie narzeczeńskiej, miesiąc od pobytu przysłano mu plastik GC. Interview było w ambasadzie, tak samo odciski i zdjęcia itd... Obecnie mieszkają razem tutaj w Virginii... Na interview była to raczej formalność gdyż w ambasadzie wszyscy są znajomi i się znają... Nie wiem jak nazywa się taka procedura ale myślę, ze w każdym przypadku tak jest gdy ktoś bierze ślub w kraju macierzystym, zwłaszcza, ze obydwoje mieszkacie w PL a twój mąż jest obywatelem USA...
sly6 Napisano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2009 Szeli to On nie dostal wizy narzeczenskiej a wize na pobyt staly i dlatego tez dostal plastik w 1 miesiac bo prawie kazdy tak dostaje w tym czasie Co do tego oczekiwania to przez Polske bylo by podobnie ,zobacz tutaj kto moze takie cos zrobic : http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...0_petition.html Tak bylo wlasnie z ta para .Co innego jesli sklada sie papiery przez USA .
ela-ogonek Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 A ja mam pytanie a propo wizy narzeczeńskiej K1 dostałam już numer sprawy teraz czekam na dokumenty bede wysyłac może odpowiedzą jakoś niedługo, a moje pytanie jest związane z listą dokumentów na interview czy musze miec dokumenty od narzeczonego które przesyłal do Usa i czy potrzebuje jakiegos dokumentu na potwierdzenie mojego stanu cywilnego i ile musze zapłacić za vize, jeżeli było płacone w Stanach bede bardzo wdzięczna za informacje
KW Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 A ja mam pytanie a propo vizy narzyczeńskiej K1 dostałam już numer sprawy teraz czekam na dokumenty bede wysyłac może odpwiedzą jakoś niedługo, a moje pytanie jest związane z listą dokumentów na interview czy musze misc dolunety od narzyczonego które przesyłal do Usa i czy potrzebuje jakiegos dokumentu na potwierdzenie mojego stanu cywilnego i ile musze zapłacić za vize, jeżeli było płacone w Stanach bede bardzo wdzięczna za informacje o dokumentach poczytasz tu http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ist_fiance.html od narzeczonego bedziesz potrzebowala ponownie gwarancji finansowych poczytaj tez tego posta, tam znajdziesz reszte odpowiedzi http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=12200&hl= i jesli chcesz dopisz sie do naszej listy, ktora jest przypieta na pocztku emigracjii
Aga01 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Hej, nie wiem czy się dobrze dopisałam, ale mam pytanie. W ubiegłym roku wyszłam za mąż za obywatela amerykańskiego (od wielu lat się znaliśmy). Mam, a właściwie miałam wizę turystyczna (10 lat). Do Stanów jeździłam co 6 miesięcy (lato i zima), ale tak się ostatnio złożyło, że po prostu się pobraliśmy. Jeszcze w USA złożyłam papiery o GC. Potem wróciłam do Polski (kończył mi się pobyt, a nie chciałam siedzieć nielegalnie). Obecnie czekam na wizytę w ambasadzie już 8 miesięcy. Czy ktoś wie ile to jeszcze może potrwać. Myślałam, że będę mogła wrócić do USA na wakacje, ale chyba wygląda na to, że nic z tego.
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Aga01 mozesz miec nie dlugo rozmowe w Ambasadzie,zobacz temat o wizach cr1.. jak dostaniesz wize turystyczna to mozesz i teraz leciec do USA
Aga01 Napisano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2009 Serdeczne dzięki, bo prawdę powiedziawszy dla nas to już i tak długi okres oczekiwania. Tak długo jeszcze bez siebie nie byliśmy. czasami myślę, że po jaką cholerę ten ślub wzięliśmy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.