asiek_16 Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 danik-nie, nie muszą mieć żadnego zaświadczenia gdzie pracują, ani ile zarabiają też rodzice mi sponsorują wyjazd i tak też było we wniosku wpisane i konsul nie pytał, gdzie pracują i ile zarabiają...
Rademedes Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 o ile wiadomo, ze osoby starajace sie o wize wiedza gdzie ich rodzice pracuja, o tyle niekoniecznie musza posiadac wiedze o wysokosci ich zarobkow
cygan421 Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 Witam. Mam pytanko! Jak bede jechał na spotkanie z konsulem w ambasadzie to jakie dokumenty dobrze by było wziąśc??? Pracuje mam wynajete mieszkanie, mam samochód. Różnego rodzaju rachunki: telefon, prąd, gaz??? Czy któres z wyminionych zabierac ze soba czy nie?????
sly6 Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Potrzebujesz tak ds 156-ds 157 - druk dhl ,oplate za wize oraz paszport zadnych ale to zadnych rachunkow masz nie brac bo to nie jest potrzebne :)tak samo kwity ze masz samochod.
mimi0100 Napisano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Ja na rozmowę wzięłam ze sobą zaświadczenie o urlopie na czas planowanego wyjazdu, ale i ono było nie potrzebne i z tego co zaobserwowałam nawet osoby z wykupiona wycieczką nie musiały pokazywać umowy z biurem, Życzę powodzenia
bobot48 Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Oprócz tego co napisał SLY to ja jeszcze wziąlem zaswiadczenie ze sie ucze, wyciag z konta, zaswiadczenie z pracy ile zarabiam, zaproszenie, jakies zdjecia z osobami do których jade( wiem ze to przesada ale znam przypadki ze pytali sie o zdjecia). Wiem ze to wszystko nie jest potrzebne ale lepiej cos miec wiecej jezeli konsul cos sobie wymysli. Oczywiscie samemu z niczym nie mozna wyskakiwac
ysi12 Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 witam, Wybieram się z chłopakiem (chłopak jest Niemcem) na wycieczkę do USA zorganizowaną przez biuro turystyczne. ma pytanie jak wyglądają formalności odnośnie wizy, ile wcześniej muszę się o tą wizę starac?Dodam, że jestem studentką, mam 21 lat.
Saka Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 http://germany.usembassy.gov/germany/visa/index.html
kasiaxD Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 witam, chcialabym sie dowiedziec co w przypadku wyjazdu do stanow osoby ktora sie uczy i wyjazd jest w roku szkolnym, chodzi o jakis tydzien "wakacji", przeczytalam gdzies ze wymagany jest dokument ze szkoly ze ona sie zgadza czy cos takiego. czy rzeczywiscie cos takiego jest potrzebne? i (wiem ze to pytanie padlo z 1000 razy ) ile czeka sie na wize turystyczna? na rozmowe podobno 2 dni (krakow) a od rozmowy do otrzymania wizy ? mam jechac na te wakacje w "zastepstwie" i termin niestety wypada za jakies 10 dni . jest szansa ze pojade? z gory dzieki za odp
Saka Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 Ambasada ma 5, albo 7 dni na dostarczenie paszportu z wiza. Z reguly zajmuje im to 2-3 dni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.