Skocz do zawartości

Adnotacja W Gc

nemo1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i mam pytanie.

Lece po raz pierwszy od czasu otrzymania GC do Polski na 6 tygodni.

W jakiej kolejce bede musiala sie ustawic przy powrocie-w tej dla obywateli i resident czy znowu-jak zawsze w tej dlugiej dla wszystkich?

I jakie "kartki" wypelniam -mam na mysli to co rozdaja w samolocie.

Dziekuje za odpowiedz.

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Katia, w samolocie wypełniasz tylko deklarację celną, jedną na całą rodzinę. Ustawiasz się w kolejce dla rezydentów, ponownie pobiorą od ciebie odciski palców (wprowadzono to gdzieś pod koniec stycznia).

Napisano
I jakie "kartki" wypelniam -mam na mysli to co rozdaja w samolocie.

Wlasnie wczoraj wrocilam z Polski i zadnych kartek ode mnie nie wymagali, jezeli mialas na mysli i-94 biale albo zielone. Rezydenci nie musza ich wypelniac, ale kazdy musi musi wypelnic deklaracje celna (taka niebieska). Jedna forma na rodzine.

Pozdrawiam i udanego pobytu w Polsce <_<

Napisano

Effa co do sciagniecia chlopaka na pewien okres czasu to pozostaje wiza turystyczna,pracownicza lub tez studencka.O tym poczytasz na stronie Ambasady

a jesli Ona mysli o sciagnieciu go na stale to musi zlozyc papiery i poczeka troche na niego (3 lata jak nie dluzej)bo okres oczekiwania na obywatelstwo dla niej bedzie sie liczyc od nowa.

Napisano

Mhmmm dziekuje za odpowiedz <_<

No wlasnie tu bedzie problem hmm ale moze poszukam kogos kto by potrzebowal go tu do pracy i wtedy wystawi mu papiery i trzeba bedzie pozalatwiac wszystkie potrzebne papiery ale niewiadomo czy taki chetny sie znajdzie przez recesje jest teraz ciezko z prac <_< nooo ale bedziemy probowac ;) Pozdrawiam :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...