Skocz do zawartości

Papiery Z Departamentu?

knajt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pisza ze w Ich kategrii wizy sie skonczyly a jak chyba wiesz jest pewna ilosc wiz do wydania w danym roku..Pisza tez aby niczego narazie nie sprzedawac oraz nie zwalniac sie z pracy.

Napisano

to znaczy ze bede jeszcze losowani czy cos tam?

bo ja niezbardzo w tym a oni tym bardziej.Na dole tej kartki sa numery tylko zamazalem je.Mozna jej jakos gdzies sprawdzic?

bo slyszalem ze tak.Tylko niewiem gdzie jak sie da oczywiscie.

Napisano

Oni nie sa w loterii wizowej a przy sponsorowaniu rodzinnym i tutaj jest tak ze wiecej jest podan o staly pobyt niz wiz i wtedy dla nie ktorych osob nie wystarcza wiz w danym okresie czasu tzn na 2008 . Takie osoby musza czekac dalej na swoja kolej .

Tak jak napisales ze jest tam podany numer Ich sprawy i moga sprawdzic to pod podanym numerem telefonu jakie teraz sa rozpatrywane sprawy .

Napisano

podobny list ja kiedys dostalem jak bylem w kolejce po zielona karte(sponsorowanie rodzinne) zlozone zostaly na mnie dokumenty w 2000 roku a taki list jaki twoim znajomi dostali otrzymalem po 3 latach. to oznaczalo ze musze jeszcze czekac w kolejce bo wizy nie sa jeszcze dostepne dla mnie w mojej kategorii. po tym liscie czekalem jeszcze blisko 4 lata i wszystko zaczelo sie ruszac. list ten jest standardowym listem wysylanym zapewne do kazdego na ktorego zlozona byla petycja o grenn card. wszystko zalezy w jakiej kategorii sa twoim znajomi i jak dlugo beda za final czekac. poprostu uzbroic sie w cierpliwosc. w liscie jest zaznaczone aby nie podejmowac decyzji typu rezygnowania z pracy, sprzedawania nieruchomosci ze wzgledu na to ze nie wiadomo kiedy przyjde dokladnie ich kolej. powodzenia

Napisano

knajt a o jakich podstawowych dokumentach mowisz,takich na samym poczatku czy tez pod czas rozmowy w Ambasadzie?

Moze tak sie zdarzyc ze ktos nie dostanie wizy na pobyt staly .Np nie ktore przestepstwa zamykaja droge do USA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...