knajt Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Otoz kolega i jego rodzina maja od 4 lat zlozone papiery na sponorowanie.Jakis czas temu przyszlo im pismo i niewiedza co maja robic.czy moglby to ktos przetlumaczyc lub przytoczyc na jezyk polski mniej wiecej o co chodzi. pozdrawiam http://i43.tinypic.com/16c05rb.jpg
sly6 Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Pisza ze w Ich kategrii wizy sie skonczyly a jak chyba wiesz jest pewna ilosc wiz do wydania w danym roku..Pisza tez aby niczego narazie nie sprzedawac oraz nie zwalniac sie z pracy.
knajt Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 to znaczy ze bede jeszcze losowani czy cos tam? bo ja niezbardzo w tym a oni tym bardziej.Na dole tej kartki sa numery tylko zamazalem je.Mozna jej jakos gdzies sprawdzic? bo slyszalem ze tak.Tylko niewiem gdzie jak sie da oczywiscie.
sly6 Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Oni nie sa w loterii wizowej a przy sponsorowaniu rodzinnym i tutaj jest tak ze wiecej jest podan o staly pobyt niz wiz i wtedy dla nie ktorych osob nie wystarcza wiz w danym okresie czasu tzn na 2008 . Takie osoby musza czekac dalej na swoja kolej . Tak jak napisales ze jest tam podany numer Ich sprawy i moga sprawdzic to pod podanym numerem telefonu jakie teraz sa rozpatrywane sprawy .
Rademedes Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 ludzie juz i tak sporo czekaja, malo optymistyczna wiadomosc
FUGAZI Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 Sprawdź CASE # na: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis
grzes Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 podobny list ja kiedys dostalem jak bylem w kolejce po zielona karte(sponsorowanie rodzinne) zlozone zostaly na mnie dokumenty w 2000 roku a taki list jaki twoim znajomi dostali otrzymalem po 3 latach. to oznaczalo ze musze jeszcze czekac w kolejce bo wizy nie sa jeszcze dostepne dla mnie w mojej kategorii. po tym liscie czekalem jeszcze blisko 4 lata i wszystko zaczelo sie ruszac. list ten jest standardowym listem wysylanym zapewne do kazdego na ktorego zlozona byla petycja o grenn card. wszystko zalezy w jakiej kategorii sa twoim znajomi i jak dlugo beda za final czekac. poprostu uzbroic sie w cierpliwosc. w liscie jest zaznaczone aby nie podejmowac decyzji typu rezygnowania z pracy, sprzedawania nieruchomosci ze wzgledu na to ze nie wiadomo kiedy przyjde dokladnie ich kolej. powodzenia
knajt Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2009 Zeby dostac to sponsorowanie wymagaja jakies podstawowe rzeczy ? Sa takie sytuacje ze ludzie sie nie kwalifikuja? z gory dzieki za odpowiedz.
sly6 Napisano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2009 knajt a o jakich podstawowych dokumentach mowisz,takich na samym poczatku czy tez pod czas rozmowy w Ambasadzie? Moze tak sie zdarzyc ze ktos nie dostanie wizy na pobyt staly .Np nie ktore przestepstwa zamykaja droge do USA.
knajt Napisano 1 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Dzieki za odpowiedz. Z tymi papierami jest jak z wiza? Ze nikt z rodziny moze niedostac tego sponsorowania ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.