Rademedes Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 moze wystarczy koperta z adresem, wyslij sobie cos na swoje nazwisko na ten adres ;-)
sly6 Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 asterix a w jakim stanie bedziesz?zobacz sobie na stronie o wymaganiach
asterix Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 Lece do NY , ale nic mi nie da patrzenie w literki i słowa anglo języczne , niestety nie gaworze po angielkiemu . Gdybyś był tak uprzejmy i mi to przetłumaczył byłbym wdzięczny.
kubakj Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 Bylo to przez pare tygodni, ale potem zamkneli furtke. Kilka znajomych sie zalapalo.
muzzy Napisano 20 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2009 Co kilka tygodniu bylo? Nie sądze, akurat bylem na turystycznej wtedy w USA i głosno bylo o tej sprawie (2 lata temu). Pierwszenstwo w prawku mieli miec ci nielegalni ktorzy juz kiedys mieli prawo jazdy wydane i im wygaslo, a w nastepnej kolejnosci reszta. W koncu upadl ten pomysl, wiem bo sam chcialem wtedy prawko robic. Co do prawo jazdy mozesz zrobic o ile masz ssn, wazne na piec lat. Nie wiem jak jest z F1 czy dostaje ssn? W kazdym razie trzeba zdobyc 6 punktow przy identyfikacji by sie starac (New Jersey DMV) i bez ssn cieżko ta identyfikacje uzyskać. No i zawsze zostaje szukanie stanu ktore ma lagodne wymagania, o ile takowe jeszcze istnieja. A co do zdawania bez znajomosci mozna napisac testy po polsku (NY, NJ). no i zdawac na swoim samochodzie jak ktos ma
gal Napisano 20 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2009 niczego nie bylo kilka tygodni i nikt sie nie zalapal. Przepis mial wejsc w zycie i nigdy nie ujzal swiatla dziennego. Kto pisze takie bzdury ze niektorzy sie zalapali tylko pomysl rozsadnie ha!!!
kubakj Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 Co kilka tygodniu bylo? Nie sądze, akurat bylem na turystycznej wtedy w USA i głosno bylo o tej sprawie (2 lata temu). Pierwszenstwo w prawku mieli miec ci nielegalni ktorzy juz kiedys mieli prawo jazdy wydane i im wygaslo, a w nastepnej kolejnosci reszta. W koncu upadl ten pomysl, wiem bo sam chcialem wtedy prawko robic.Co do prawo jazdy mozesz zrobic o ile masz ssn, wazne na piec lat. Nie wiem jak jest z F1 czy dostaje ssn? W kazdym razie trzeba zdobyc 6 punktow przy identyfikacji by sie starac (New Jersey DMV) i bez ssn cieżko ta identyfikacje uzyskać. No i zawsze zostaje szukanie stanu ktore ma lagodne wymagania, o ile takowe jeszcze istnieja. A co do zdawania bez znajomosci mozna napisac testy po polsku (NY, NJ). no i zdawac na swoim samochodzie jak ktos ma Bylo, bylo. Nie upadlo, bo bylo przez kilka tygodni, a wiem, bo moja room-mate zrobila tak. Sam bylem w DMV z nia. Nie trzeba bylo miec SSN rowniez. I to nie sa zadne plotki, tylko z realnej sytacji. Potem upadlo i informacja wyleciala ze strony DMV. Oni nawet wyslali prawie 200 tys listow w tej sprawie do tych co mieli zabrane prawka przez brak SSN i wiele osob skorzystalo do momentu STOP.
kubakj Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 niczego nie bylo kilka tygodni i nikt sie nie zalapal.Przepis mial wejsc w zycie i nigdy nie ujzal swiatla dziennego. Kto pisze takie bzdury ze niektorzy sie zalapali tylko pomysl rozsadnie ha!!! zalapalo sie.
Hexa2222 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Lece do NY , ale nic mi nie da patrzenie w literki i słowa anglo języczne , niestety nie gaworze po angielkiemu .Gdybyś był tak uprzejmy i mi to przetłumaczył byłbym wdzięczny. Ja właśnie zdałam egzamin teoretyczny na prawo jazdy, co prawda na Florydzie, i dlatego od razu nasunęło mi się pytanie: jak chciałbyś zdać skoro test jest do wyboru tylko w 2 językach: angielskim i hiszpańskim? No chyba, że znasz hiszpański.
Rademedes Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 tam gdzie jest duza polonia sa tez testy w jezyku polskim ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.