Skocz do zawartości

Jakie Są Szanse?

Giggsy

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja mam inne pytanie w temacie. Powiedzmy ze student z Polski szuka pracodawcy w USA w celu ubiegania sie o Intershipa. Czy ktos ma pojecie jak wygladaja procedury? Wiem, ze w przypadku mieszkania w Polsce nalezy zalatwiac przez posrednika wszystko. Wiec zaczyna sie od wyslania CV, agencja szuka na jego podstawie pracodawcy... no i jak to wyglada dalej? Nastepnie wiem, ze bedac na intern visa mozna starac sie o H1B juz na nieco dluzszy termin. Co jesli w przypadku tej pierwszej kwestia powrotu na 2 lata do kraju does apply? Nie mozna sie wtedy ubiegac o H1B? Czy ewentualne jej przyznanie zmienia obraz sytuacji i legalnie mozna zostac i pracowac? Kolejne pytanie...czy w przypadku intern visa mozna podrozowac do Polski bez przeszkod, tzn. czy przysluguje jakis urlop i nie ma problemow przy ponownej probie wlotu do USA? I ostatnie, co sie dzieje z tym dwuletnim powrotem do kraju, jesli bedac na intershipie wyjdzie sie za maz za obywatela?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...