asiek_16 Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 nie no ja myślę, że powinnam dostać wize bez problemu... w sumie chcę odwiedzić wujka w Chicago, dodam iż jest on już tam 15 lat, razem z ciocią mają obywatelstwa amerykańskie (wujek się o nie starał, a ciocia ma z takiej racji, iż Kuba się tam urodził) wybieram się tam na całe wakacje... dodatkowo mam zaproszenie. wszyscy mówią, że bez problemu powinnam wize dostać bo uczniom praktycznie zawsze dają więc myśle, że nie będzie większego problemu, ale nie chcę zapeszać Rademedesie a nie orientuje się ktoś może, od której godziny jest czynne biuro naprzeciw Ambasady?
sly6 Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 te biura tak sa czynne ze nie bedziesz miec problemu z wydrukowaniem formularza
asiek_16 Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 dostała, z racji tego, że w Ameryce z racji narodzin (oczywiście na terenie USA) dziecka kobieta tj jego mama automatycznie dostaje obywatelstwo amerykańskie, razem z dzieckiem. no a jakiś czas później wujek po zdaniu pewnego rodzaju testów otrzymał obywatelstwo amerykańskie
sly6 Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 A to ciekawe sprawy piszesz o dziecku i jej mamie.jesli tak by bylo to kazda mama ktora jest nielegalnie lub tez legalnie po urodzeniu dziecka miala by obywatelstwo USA ..Dziecko i owszem ma obywatelstwo ale nie rodzic. o tym mozesz poczytac na stronach urzedu oraz forum.
asiek_16 Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 hmmm widocznie zostałam wprowadzona w błąd, no ale cóż, na błedach człowiek się uczy :] ale no w każdym bądź razie cała trójka ma obywatelstwa amerykańskie
gal Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 dostała, z racji tego, że w Ameryce z racji narodzin (oczywiście na terenie USA) dziecka kobieta tj jego mama automatycznie dostaje obywatelstwo amerykańskie, razem z dzieckiem. no a jakiś czas później wujek po zdaniu pewnego rodzaju testów otrzymał obywatelstwo amerykańskie No to ci pieknie w glowie namotali. Jak swiat swiatem o czyms takim pierwszy raz slysze hmmm widocznie zostałam wprowadzona w błąd, no ale cóż, na błedach człowiek się uczy :] ale no w każdym bądź razie cała trójka ma obywatelstwa amerykańskie albo i nie ma tak powstaja mity w ktore cala reszta wierzy to dobre
grodek Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 Właśnie atramentówki wyparły tuszówki, z tego, co się orientuję. atrament = tusz Pozostałe opcje to laser lub solid ink.
Joanna30 Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 No widzisz, pomyliło mi się Oczywiście chciałam napisać że laserówki wyparły tuszówki. A co do dostania wizy... To loteria. Zaproszenie niczego nie gwarantuje, nie jest też potrzebne. Przede wszystkim należy podejść na luzie do całej sprawy. Jak ktoś się zaczyna spinać, denerwować i stresować, to może sobie sam zaszkodzić.
asiek_16 Napisano 25 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 no, już po rozmowie wize dostałam aczkolwiek kolejki wbrew pozorom były.... strasznie byłam wystraszona, jak widziałam jak ludzie odchodzili z paszportami i dokumentami w ręce, co znaczyło, że nie dostali wizy. no ale moja rozmowa z konsulem trwała minutę... rozmowa wyglądała tak: -Dzień dobry. *Dzień dobry. -Pani jest mamą Joanny? *Tak (byłam z mamą). -(tutaj pan zakreślił imie i nazwisko mojego wujka na formularzu) A kim jest ta osoba dla Pani? *To jest mój brat. nawet nie zdążyłyśmy wyłożyć zaproszenia, a konsul już mówi, że dostaje wize, że przyjdzie do kilku dni kurierem. no więc się pożegnałyśmy i jak na skrzydłach wyszły z ambasady tak więc jednak widze, że nie trzebabyło się bać
Rademedes Napisano 25 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 jak widac liczy sie to jak sie mowi a nie jakies dokumenty ;-) gratuluje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.