Skocz do zawartości

Niewidoczne Zdjecie Wizowe

vanky1907

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam lot z Newark-Copenhagen-Wroclaw i Wroclaw-Monachium-Newark. A to nie jest tak ze rowniez w Polsce maja wszystkie moje dane ? przeciez musza miec. A karte I-94 przeciez sama wypelniam.Poza tym,pamietam,ze na terenie europy sprawdzali mi tylko i wylacznie glowna strone paszportu,a sprawa wizy to juz tylko byla poza europa, na lotnisku w ktorym ladowalam....

Napisano

Ja też leciałam z Wrocka przez Niemcy i nigdzie mi na wizę nie patrzyli. A przynajmniej tak mi się wydaje, bo podawałam paszport otwarty na stronie ze zdjęciem i nikt go nie kartkował w poszukiwaniu wizy.

Napisano

a na lotnisku we Wroc nie pytali Cie o adres pod ktorym bedziesz przebywal w USA?

Ja wiele razy lecialem przez Niemcy i o ile np. w Polsce nie bylo problemu, to w Niemczech sprawdzali kazdemu wizy przed wejsciem na poklad. Raz moja wize ogladaly dwie osoby we Frankfurcie, bo konczyla sie jej waznosc niebawem.

Napisano

vanky1907 nie problem w tym ze nie maja Twoich danych a po prostu moga Ci powiedziec ze z taka wiza nie wlecisz na teren USA a to ze urzedniczka Ci powiedzial to ja bym Ci radzil 2-3 razy isc w to samo miejsce i sie spytac innych osob..czasami jest tak ze 1 osoba mowi jedno a znow 2 osoba co innego.

I tak wlasnie jest jak pisze kolega wyzej ze jesli w Polsce Cie przepuszcza to na samolot do USA moze byc roznie..

Napisano

Dodzwonilam sie wkoncu do miejsca w ktorym wszystko mi powiedziano.a dokladniej do ambasady amerykanskiej w Krakowie. Na moje pytanie dostalam odpowiedz,ze nie powinnam miec problemu, jesli jednak takie nastapia, i juz przy wyjezdzie ze stanow powiedza mi ze mam cos z tym zrobic, odrazu po przylocie do Polski mam zadzwonic do ambasady a z koleji oni w jak najszybszym terminie, tak abym mogla wrocic do stanow z nowa "naklejka" wizowa ustala mi termin spotkania i oszacuja czy moja wiza nadaje sie do zmiany,czy tez nie( jedno przeczy drugiemu. skoro problemy na lotnisku mialam, to po co szacowanie? ale mniejsza o to ) Niestety...koszt takiej wymiany to prawie 600 zl!

Moze wiec na wstepie w Newarku jak bede wyjezdzac zapytam ich czy konieczna jest wymiana? chociaz juz tam bylam i pytalam, ah sama juz nie wiem, chodze i bladze... jeden swistek, jedno zdjecie a tyle problemow...;):(

Napisano

i tak wlasne jest, im wiecej ludzi pytam tym bardziej nie wiem co robic. poprostu.... bede miala problemy na lotnisku w drodze do Polski... ( postaram sie jeszcze dowiedziec bedac tam o moja wize) wtedy wybiore sie do Krakowa.Jesli nie...zaufam komputerom i systemowi, chyba po to sa te numery aby mogli je zeskanowac. Po to tez mam Ds-2019 form, po to tez mam I-94 i wszystkie umowy w zwiazku z moim pobytem tutaj... mam oryginalne zdjecie z wizy przy sobie... miedyznarodowe prawo jazdy, zdjecie na stronie glownej przy paszporcie, i w tym tyg jade po amerykanskie prawo jazdy... zreszta, z dobra czy zla wiza... jakby chcieli to moga mnie nie puscic...

Napisano

Zbyt duze ryzyko.a w ambasadzie amerykanskiej sami nie wiedza czego chca, raz zapewniaja mnie ze przy ustaleniu terminu wizyty... zmiana wizy nastapi w ciagu 5-6 dni a gdy juz dzwonie zeby to zrobic to ..nie moga mnie zapewnic w jakim terminie to nastapi.a wracac na zniszczonej wizie, to tez juz calkiem nie za ciekawie... tym bardziej jak ktos ma plany zmienic w lipcu status wizy, i nie tylko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...