Rademedes Napisano 15 Marca 2009 Zgłoś Napisano 15 Marca 2009 A co taki agent ma powiedziec jak kase wyweszyl u Ciebie? Jak sprzeda Tobie dom to zarobi kase, a przy sprzedazy coop ledwo starczy na suchary to prawda na byle domku prowizja bylaby praktycznie conajmniej dwa razy wieksza, ale mimo wszystko jakbym mial kupowac "swoje" to chcialbym, zeby tak bylo naprawde a nie zeby potem o pewnych sprawach decydowal ktos/cos w rodzaju komitetu
KW Napisano 15 Marca 2009 Zgłoś Napisano 15 Marca 2009 p.s. Wlasnie bedziemy kupowac coop w Bronxville, Westchester County - 2 minuty do stacji Metro North od domu, 30-35 minut do Grand Central, a pozniej tylko spacek do 34th i w pracy. Zero autobosow, samochodow itd... ile bedziesz placic do co-op miesiecznie za takie mieszkanie? Niestety, ale nie mamy poki co 500tys. na dom, a w NJ czy upstate NY w zyciu nie zamieszkamy. Ja bym moze i zamieszkala, ale wtedy to by bylo 300-500tys za dom, wiec jeszcze nie mamy na downpayment
KB Napisano 16 Marca 2009 Zgłoś Napisano 16 Marca 2009 Niestety, ceny nieruchomosci w NJ ciagle sa bardzo wysokie, a wysokosc podatku od nieruchomosci powalajaca.
donata771 Napisano 17 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2009 Czesc donata, co slychac jak sprawy z domkiem sie maja? Za te pieniazki co mowilas kupisz sobie ladny domek na FL na sam poczatek. W ktorej czesci FL dokladniej bedziesz mieszkac? Witam moje sprawy z domkiem wyszly tak,ze moja Mama kupila w Jacksonville teren z lasem i strumykiem 0,5 ha i czeka wlasnie na mnie bym hehe wykarczowala drzew kilka a wtedy kupi mi domek taki gotowy jednak z drewna.Wyszlo troche inaczej..haha ile zaplacila nie pytalam wkoncu,ale wiem,ze oplata roczna ma wynosic 2000$ rocznie.Na dzien dzisiejszy wiem tyle;)
KW Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 Ciekawy artukul o rynku nieruchomosci na Florydzie: http://www.npr.org/templates/story/story.p...oryId=101511417
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.