Skocz do zawartości

Mandat Karny W Polsce I Visa

MATEUSZTG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie.

Tydzień temu dostałem niestety mandat karny, dość wysoki jak dla mnie i chciałbym troche odłożyć zapłate, np do maja. Pod koniec marca mam wizyte w ambasadzie w sprawie visy. Lece do stanów na W&T. Czy ten niezapłacony mandat będzie miał coś wspólnego z przyznaniem mi wizy?

Napisano

Zanim otworzylem ten post myslalem ze bedzie pytanie o karte kredytowa VISA. Widze ze stres przed rozmowa z konsulem siega zenitu. Jaki zwiazek moze miec mandat z rozmowa w konsulacie na temat wizy (dla purystow - promesy)? Nie dajcie sie zwariowac ludzie!

Slawa wszechmocnej CIA siega pod strzechy.

Napisano

absolutnie nie.mandat jest wykroczeniem, ty będziesz ewentualnie "prześwietlany" pod kontem wykroczeń karnych, a to są dwie różne rzeczy, głowa do góry !!!

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam mam podobne pytanie:

Otóż mieszkam w UK od ponad 4 lat.2 lata temu złapano mnie za jazde pod wplywem alkoholu i zabrano mi prawojazdy na 12 miesieęcy.Obecnie czekam na wize i-130 i pozostal mi jeszcze jakis rok czekania.Moje pytanie to czy przy wypelnianaiu jakiegokolwiek formularza lub rozmowy z konsulem musze powiedziec ze bylem karany czy cos podobnego????????Nie wiem czy jest to wykroczenie czy przestepstwo?Z góry dziekuje za odp.

Napisano

bedziesz musial z UK dostarczyc zaswiadczenie o niekaralnosci i jak bedzie tam napisane ze takie cos miales w napiszesz nieprawde wtedy popzegnasz sie z wiza ..

lepiej pisac prawde niz ciagle myslec ze sie wyda..i tak zyc...

Napisano
Witam mam podobne pytanie:

Otóż mieszkam w UK od ponad 4 lat.2 lata temu złapano mnie za jazde pod wplywem alkoholu i zabrano mi prawojazdy na 12 miesieęcy.Obecnie czekam na wize i-130 i pozostal mi jeszcze jakis rok czekania.Moje pytanie to czy przy wypelnianaiu jakiegokolwiek formularza lub rozmowy z konsulem musze powiedziec ze bylem karany czy cos podobnego????????Nie wiem czy jest to wykroczenie czy przestepstwo?Z góry dziekuje za odp.

Nie wiem jak w UK w USA zalezy od okolicznosci i stanu czy wykroczenie czy przestepstwo aczkolwiek poziom alkoholu jest jeden dla wszystkich stanow stanow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...