Rademedes Napisano 30 Marca 2009 Zgłoś Napisano 30 Marca 2009 nie ma co kombinowac, ja uwazam, ze trzeba mowic jak jest potem jest mniej klopotow, powiesz ze konczysz studia w czerwcu lub w lipcu a potem chcesz jechac na wakacje bo w koncu Ci sie naleza po tylu latach studiow ;-)
palinek Napisano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2009 i chyba nie mam innego wyjścia bo żadnego zaświadczenia nie dostałem. Babki z dziekanatu odesłały mnie do promotora a ten, zły na naszą grupę za stosunek do uczestnictwa w seminarium nawet nie chciał mnie słuchać
Joanna.En Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 Właśnie wróciłam z Ambasady. Martwiłam się tymi moimi studiami niepotrzebnie. Dostałam wizę na 10 lat z tego co zrozumiałam. Uwierzę, jak zobaczę na własne oczy ... Nie musiałam pokazywać indeksu, ani w ogóle żadnych papierów. Odmowę dostawały raczej osoby 50+... Zdenerwowała mnie tylko Pani, która mnie wprowadziła w błąd, bo kazała mi dopłacać różnicę do opłaty wizowej. Poleciałam do banku, wzięłam pieniądze, a w środku mi natomiast powiedziano, że żadnej różnicy nie muszę dopłacać. Ogólnie dzisiaj jakiś dobry dzień był. Dostałam tylko standardowe pytania, ile wcześniej byłam w Stanach i po co... No i w komputerku faktycznie mają wszystko.
Joanna.En Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 a jaka Pani Cie wprowadzila wblad? Pracownikiem jest. Rozumiem, że to jej praca itd. Ktoś jej tak musiał powiedzieć, skoro tak przekazała mi. Na przyszłość lepiej mieć z 50zł w gotowce w portfelu, bo różne niespodzianki się zdarzają.
Rogal24 Napisano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2009 mam pytanie jaka masz szanse dostac wize,jezeli jestem teraz tak naprawde osoba bezrobota,ale posadajaca sporo gotowke,ostatnie pol roku spedzilem w egipcie na zabawie i zwiedzaniu,wczesniej pracowalem w polsce,mialem dobra prace,duzo podrozowalem,mam wszystko udokumentowane w paszportach(poniewaz od 2 lat mam nowy)...czy w takim przypadku jezeli nie mam stalej pracy,nie studiuje,ale moze bede mial zaczac od wrzesnie...co mam mowic,jak wypelnic wniosek,jezeli rubryki o pracy i studiach zostana puste
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2009 rogal tutaj nie ma prostej odpowiedzi,,nic nie wpisuj w rubryki o pracy i szkole i wtedy wyjdzie ze nie pracujesz ..Sa osoby takie jak TY ze dostaja wize ,jest to maly procent no ale jest a co do wnioskow itp to masz to opisane na stronie Ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...w_to_apply.html a co masz mowic,co chcesz zwiedzic,ile masz byc w USA,....
Joanna.En Napisano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2009 Wydaje mi się, że jeśli by chciał jechać na około 2 tygodnie to ma szansę na wizę. A jesli na dłużej to już średnie, bo mogą mimo wszystko pomysleć, że do pracy...
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2009 Nawet jak wpisze 1 dzien to z wizy moga byc nici,Oni dobrze wiedza ze mozna pisac jedno a robia ludzie co innego i jesli On Ich nie przekona innymi argumentami to z wizy beda nici...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.