Skocz do zawartości

Lekarstwa Na Granicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji jak wygląda sprawa z lekami, które muszę zażywać i będę je musiał mieć w bagażu? Czy trzeba mieć jakieś zaświadczenia od lekarza lub jakieś inne?

Z góry dzięi za odpowiedź!

Napisano

Mam rozumiec ze nie wolno wwozic do USA zadnych lekow czy tez chodzi o ilosci handlowe?

Biore dwa leki na nadcisnienie, jesli wezme zapas na m-c to musze miec papier od lekarza?

Napisano

Jesli chodzi o leki na recepte to powinienes miec na to zaswiadczenie od lekarza.Co do ilosci lekow to trzeba uwazac no chyba ze ktos zazywa duzo lekow to wtedy bedzie miec to napisane w tym zaswiadczeniu.

Napisano
Jesli chodzi o leki na recepte to powinienes miec na to zaswiadczenie od lekarza.Co do ilosci lekow to trzeba uwazac no chyba ze ktos zazywa duzo lekow to wtedy bedzie miec to napisane w tym zaswiadczeniu.

Rany julek, jak do Sojuza...

• 3 tygodnie później...
Napisano

A ja właśnie myślałem że my rozmawiamy o bagażu podręcznym. Rozmawiałem właśnie z ciotką, która była w Kanadzie ostatnio. Miała w bagażu głównym lekarstwa i nie miała zaświadczenia, a jednak przejechała. Czy zaświadczenie takie tyczy się lekarstw przewożonych w bagażu podręcznym czy na wszystkie lekarstwa jakie ze sobą zabieram? Ja nie potrzebuję mieć tych lekarstw przy sobie w bagażu podręcznym. Sly6 pomocy!!

Napisano

Obojetnie czy masz lekarstwa w podrecznym czy tez w glownym powinienies miec takie zaswiadczenie a to ze Ciotce oraz innym osobom sie udaje to czasami tak bywa .

Napisano

Znajdz takiego lekarza ktory Ci wystawi takie zaswiadczenie w jezyku angielskim lub tez znajdz kogos kto dobrze zna jezyk,niech Ci napisze co i jak a lekarz postawi swoja pieczatke.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...