Caroline9933 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Musi być koniecznie zaświadczenie?Nie wystarczy recepta na moje nazwisko?
sly6 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 moze byc recepta ,wazne aby recepta pokrywala sie z lekami .
madzia77 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Pierwszy raz słyszę o jakimś zaświadczeniu. Kilka razy miałam sprawdzane walizki, raz przy mnie, dwa razy kartka w bagażu o sprawdzeniu zawartości. ZAWSZE mam ze sobą leki, które przyjmuję i nikt nie robił mi na granicy problemów. Fakt, były to niewielkie ilości, trzy, cztery opakowania - ale sądzę,że nie piszemy tu o hurcie
sly6 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Niestety takie sa zasady ze jak masz leki na recepte to powinnas takie cos miec,mozesz o tym poczytac na stronie urzedu celnego.
madzia77 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Hmmm, chyba mi się do tej pory udawało Wynika z tego, ze nie wszyscy zwracają na to uwagę na granicy co nie znaczy, że zawsze przymkną oko Warto jednak się zabezpieczyć.
andyopole Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 dyskusja jak przed wyjazdem do dzikiego kraju a to jednak zachodnia cywilizacja. Do czego ta Ameryka doprowadzila?
Misuzu Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Odświeżam stary temat, ale teraz nie wiem czy w ogóle brac te leki xD 1. Mam dwa opakowania leków na recepte, jednak nie są to leki przyjmowane stale. Biore je na wszelki wypadek, w razie potrzeby. Będę miała pieczatke lekarza na to(po polsku), recepte zgubiłam. Chcę je włozyć do głównego. Nie powinni sie doczepić? 2. A co z lekami kupowanymi bez recepty? Można je sobie tak po prostu wziąźć do głównego. Wiadomo, ze jak bez recepty, przyjmowane doraźnie to zaswiadczenia od lekarza nie ma. 3. Czy zawsze muszę miec pudełko do leków? Nie moge np. wziąźc sobie listka, powiedzmy czegoś przeciwbólowego, no gardło itp.? 4. A co z maściami? Np. zwykla alantan plus?
KaeR Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Jak nie masz ilości przemysłowych, nie ma problemu. Na wiele wlotow nikt mi nie zwrócił uwagi. Każdy coś wozi. Lotnisko by się zakorkowalo, jakby każdą pigułkę sprawdzali.
Misuzu Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Czyli te dwa pudełka na recepte i to jedno bez recepty plus maść to nie bedzie problemu jak wsadze w główny. Dobrze, trochę mi ulzyło, bo niby nie sa leki nagłe ale sie przydadzą. Dzięki!
sly6 Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Nie bedzie problemu jak napisal Kaer nalezy miec w ilosciach dla siebie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.