Jim Beam Napisano 8 Marca 2009 Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 Papiery mam myślę... mocne, nie pracowałam, miałam powody by tam zostać i argumenty są...Po prostu... został popełniony tragiczny błąd....tylko nie wiem dokładnie z czyjej strony... NIe wiesz? Znaczy kto ta wize przesiedzial? pani z konsulatu, prawnik czy ty? Zycze ci powodzenia w twojej sprawie, ale sama sobie ( z pomoca rodziny) ten balagan zgotowalas i teraz ponosisz konsekwencje.
NaojiK Napisano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 NIe wiesz? Znaczy kto ta wize przesiedzial? pani z konsulatu, prawnik czy ty?Zycze ci powodzenia w twojej sprawie, ale sama sobie ( z pomoca rodziny) ten balagan zgotowalas i teraz ponosisz konsekwencje. Tak, ja. Jednak nie decydowałam za siebie, ponieważ nie miałam dochodów, jak pisałam nie byłam pełnoletnia i po prostu nie miałam do kogo/gdzie wracać w Polsce. NIe takim tonem. Dziękuję za odpowiedź.
KW Napisano 8 Marca 2009 Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 Miałam rozmowę w Konsulacie 6 marca 2009r. Wiza Dziecko obywatela poniżej 21 roku życia (IR 2). NaojiK, ile ty masz teraz lat?
NaojiK Napisano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 NaojiK, ile ty masz teraz lat? Teraz mam 20.
buli Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Zrobilo mi sie Ciebie zal- bo wiem co to za bol rozlka z najblizsza Rodzina! Ale jezeli dobrze zrozumialam to Twoja Mama i Siostra sa obywatelkami USA. A Ty bylas prawie dwa lata do 2007 roku. Dlaczego Twoja Mama lub Siostra nie skladaly w tym czasie na Ciebie petycji? Nawet gdyby jeszcze wtedy Mama miala tylko GC - to tez mogla na Ciebie skladac petycje.Kiedy przesiedzialas wize to napewno Mama i Siostra wiedzialy jaki Cie czekaja konsekwencje- kiedy opuscisz USA -wiec nie rozumiem dlaczego pojechalas do Polski i teraz masz takie klopoty?
NaojiK Napisano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Petycję miałam złożoną już w 2004 roku, mama miała wtedy zieloną kartę, gdy została obywatelką, USCIS został poinformowany o tym - moja kategoria została zmieniona, numer sprawy pozostał ten sam.
sly6 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 buli tylko ze jej to by nic nie dalo takie cos,,co innego rodzic ktory jest nielegalnie a co innego dziecko,dziecko ktore jest nielegalnie na terenie USA zadnej GC nie dostanie..Tutaj aby slub z obywatelem cos by dal ..A cos Karina pisala ze mozna sie starac o waiver z terenu USA ale o tym mozna poczytac w jej postach. A tak pozostaje czekac 10 lat lub tez dostac waiver.
NaojiK Napisano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Mam narzeczonego w Stanach, chcemy brać ślub (miało to nastąpić niedługo po moim planowanym przyjeździe). Czy to by cokolwiek zmieniło? Czy musi przyjeżdżać do Polski?
sly6 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 To nic nie znaczy,masz zakaz wjazdu na kazdej wizie... Musiala bys wziasc slub jak bylas jeszcze w USA i to z obywatelem USA aby ten nielegalny pobyt byl przebaczony plus Twoje papiery przyjete i wydana GC. Teraz pozostaje czekac co bedzie z Wiedniem.
Szeli Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Ona ma 20 lat... czy wizy na pobyt stały dzieci obywateli są wydawane tylko do 21roku życia... Jeśli tak to może się nie wyrobić z tym załatwieniem "waiver" i nie będzie się kwalifikować do otrzymania wizy... czy za datę bierze się datę rozpoczęcia procedury a wtedy wiek aplikanta nie ma żadnego znaczenia???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.