Skocz do zawartości

Wjazd Do Usa Po Byciu Nielegalnie. Do Meza. Pani Karino Prosze Pomoz!

Taka_ja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzien dobry...

Blagam was o pomoc. wyjechalam do USA w 2003 roku na wizie turystycznej. wczesniej bylam au pair rok i jechalam do znajomych ktorych tam poznalam rok wczesniej. Na lotnisku wbili mi wize na 3 tygodnie. Moi znajomi przekonali mnie zebym nie wracala do PL tylko zostala studentka w USA. Ja bylam glupia, mialam wtedy 19 lat i sie zgodzilam. Poza tym nie mialam po co wracac do PL jako ze nie mam rodzicow a do biednej babci i rodzenstwa nie chcialam a chcialam im jakos pomoc. Oczywscie z wiza studencka nic nie wyszlo, zostalam nielegalnie. W 2006 poznalam mezczyzne. Zakochalismy sie w sobie. W 2008 styczniu oswiadczyl mi sie :D Planowalismy slub. Ale ja nagle zaczelam sie bardzo zle czuc. Powiedzialam mu ze pojade do Polski wylecze sie a on moze przyleciec i tutaj sie ozenimy i przy okazji moja rodzina bedzie na slubie. Wylecialam we wrzesniu 2008 roku. Przeszlam pare zabiegow i juz jest lepiej. Moj narzeczony przylecial i wzielismy slub. 2 tyg. temu :P Ale teraz jak czytam co tutaj jest napisane na forum nie zdawalam sobie sprawy ze tak ciezko bedzie mi wrocic do USA! chcialabym dodac rowniez ze mam dziecko :D roczne. Ono jest obywatelem USA. I cale moje zycie zostalo tam... Czy nie mam zadnej nadzieji zebym tam wrocila? Pani Karino co pani radzi w sprawie waiver? Bo juz zdarzylam sie domyslec ze bede musiala sie o niego starac. Bardzo prosze o pomoc!!!! Jestem zdesperowana!

Napisalam nawet do ambasady uSA powiedzialam co i jak i napisali mi tylko ze moj maz musi wyslac papiery na mnie o GC w USA a ja tutaj jak zostanie mi przydzielony termin rozmowy musze wniesc wniosek o waiver zaplaic 545 $ fee za to i miec nadzieje na pozytywne rozpatrzenie tego....

PANI KARINO PROSZE POMOZ MI!

Napisano

Na początek to ja bym doradził przestać panikować i złożyć odpowiedni pakiet dokumentów. Wiesz mniej- więcej co trzeba robić, bo sama się dowiedziałaś, a jak nie zaczniesz działać to i Karina nie pomoże Ci przeskoczyć pewnych spraw.

Napisano

Ja wiem, ale nie rozumiem na podstawie jakich kryteri jest uznawane ze ktos ma szanse na waiver a kto nie? Bo wyczytalam wszystkie mozliwe watki na temat waiver na forum i piszecie tylko cos w stylu masz marne szanse bo nie spelniasz wymogow albo raczej sie nie kwalifikujesz... Wiec jakie wymogi trzeba spelniac? Co cie kwalifikuje do waiver?

Napisano

sly ja naprawde siedze od 3 dni tutaj i szukam i nic nie widze odpowiedzi zadnych. prosze czy moglbys wkleic kto ma szanse ? Bo ja nie moge tego znalesc

Napisano

Nie wiem moze sie myle, ale jak czytam sobie to forum to jezeli wzielas slub z obywatelem to powinnas wraz z mezem zlozyc papiery o twoja GC.

Z tego co wyczytalem po slubie z obywatelem nielegalny pobyt jest wybaczony. Jeśli mowie cos nie tak prosze poprawic.

Napisano

Wlasnie jestem teraz w Polsce i przezywam prawdziwe meczarnie, bo dochodze do wniosku ze powinnam sie meczyc fizycznie ( z moimi chorobami) w usa niz starac sie leczyc i wracac do PL. Ja naprawde nie mam nic i nikogo tutaj. spedzilam w usa ostatnie 6 lat zycia i tam jest moje zycie, znajomi i teraz rodzina. A teraz jak sie okazuje nie wjade do usa przez 10 lat. Wiadomo papiery zloze ale chcialabym wiedziec co moge przedstawic, jak rozmawiac z konsulem zeby zwiekszyc swoje szanse na waiwer bo do tej pory sie nie moge dowiedziec co ci kwalifikuje a co nie.

Napisano

dzieki sly. Z tego co przeczytalam to raczej mam bardzo male szanse na waiver... nie jest moj maz chory smiertelnie, nie mam z nim dzieci (mam dziecko ale nie z nim :D) radzi sobie swietnie w usa beze mnie, nie mamy razem dlugow i bez problemow znalazl by swietna prace w PL :/ Magia :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...