gosia_t Napisano 27 Marca 2009 Zgłoś Napisano 27 Marca 2009 no, ciekawe czy byloby tak milo jakbys powiedziala ze jestes na 5 roku i sie bronisz w maju. jestem na 5tym roku, bronię się w czerwcu
Joanna.En Napisano 28 Marca 2009 Zgłoś Napisano 28 Marca 2009 ooo no sprawiłaś, że podchodzę bardziej pozytywnie... Ja bronię się w czerwcu jestem na 3 roku, ale dopiero będę sie ubiegała o wizę turystyczną w przyszłym tygodniu... jadę na kurs językowy... mam nadzieję, że dostane
gosia_t Napisano 29 Marca 2009 Zgłoś Napisano 29 Marca 2009 trzymam kciuki zatem pewnie dostaniesz na rok, tak jak ja. Ale nie zdziwiło mnie to zbytnio, bo wszyscy znajomi, którzy kończyli studia i ubiegali się o wizę turystyczną dostali takową na rok. facet mi powiedział, że bardzo żałuje, że nie może mi dać od razu na 10 lat, jak rodzicom, ale niestety tak mają w zwyczaju...ale jeśli wrócę tak, jak mam teraz w planie to nie będzie problemu z otrzymaniem na 10 lat kolejnym razem
Jendker Napisano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2009 udało sie biggrin.gif ,,10 years of visa validity'' tak uslyszalem w okienku. Nic strasznego, powiedzialbym ze 50 osob przede mna dalo rade smile.gif wiec nic sie nie bać biggrin.gif
Joanna.En Napisano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja również usłyszałam, to samo co Jendker ... Odmowę dostawali tylko nieliczni i widać było, że serio musiał być powód, a nie że loteria jak niektórym się wydaje...
danik Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 dziś mi przyszedł paszport a w nim 10 latek w konsulacie poszło łatwiusieńko, spodziewałem się trochę dłuższej przeprawy
griszau Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 No ja paszport odebrałem wczoraj i też miła niespodzianka czyli 10 lat:) Jeżeli chodzi o rozmowę z konsulem to trwała 30 sekund i nie poprosił mnie nawet o pokazanie żadnego dokumentu czy zaświadczenia. Jestem studentem i już raz byłem w USA, wróciłem w określonym czasie więc chyba im udowodniłem, że nie mam zamiaru tam zostawać. Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych, którzy są dopiero przed rozmową z konsulem:)
erina1 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 Witam ja wybieram się do konsulatu z rodzicami.Są w starszym wieku,mamy zaproszenie od mojego brata który jest obywatelem USA ale mimo wszystko mam obawy że mi odmówią a wtedy wyjazd rodziców też byłby pod znakiem zapytania...bo sami nie wyobrażają sobie tej dalekiej podroży resumując jest to dla mnie podwójny stres jak sobie z tym poradzić żeby rozmowa poszła o`k
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.