aress_86 Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Witam Mam taki problem. Umawialem sie na rozmowe 18 marca uprzejma Pani poinformowala mnie ze opłata wizowa wynosi 510.90 rozmowe mam wyznaczona na 9 kwietnia. W tym czasie opłata spadła do 458 zl z groszami z czego sie nie zmiernie ucieszylem ale teraz patrze ze opłata z dniem 2 kwietnia ma znowu wzrosnąć. I teraz moje pytanie jaka kwote mam wplacic ta z dnia kiedy sie umawialem czy moge ta 458 jeszcze przed podwyzka bo chce to zrobic jutro (czyli 1 kwietnia). Prosze o pilna pomoc bo moze sie wydac glupie ale nie wiem co zrobic.
andyopole Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Liczy sie kwota obowiazujaca w dniu wplaty na konto ambasady. Nie bedziesz musial doplacac. Zadbaj aby stempel pocztowy (datownik) byl wyrazny.
aress_86 Napisano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 a jak dlugo jest wazna oplata wizowa ??
andyopole Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Oplata wizowa obejmuje jedna operacje na ktora sklada sie rozmowa z konsulem i ew. przyznanie promesy wjazdowej.
aress_86 Napisano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 chodzilo mi o to ile dni/miesiecy jest wazna od momentu wplaty. to ze obejmuje tylko jedna wizyte w ambasadzie to wiem.
andyopole Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Luuudzieeee........... ! Od zaplacenia do pogadania. Cokolwiek to znaczy. To proste, jesli ambasada nie podaje terminu to dlaczego sam go poszukujesz...?
aress_86 Napisano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 dobra wielkie dzieki za pomoc juz wszystko jasne pozdrawiam!!
sly6 Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Nie takie jasne i oczywiste,aby sie nie okazalo ze bedziesz musial doplacic do tej rozmowy...Bo takie juz byly przypadki ze ktos chcial wplacic mniejsza oplate a musial doplacic.
andyopole Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Nie takie jasne i oczywiste,aby sie nie okazalo ze bedziesz musial doplacic do tej rozmowy... Nie bedzie musial. W Krakowie w pazdzierniku sprawdzali tylko daty wplaty, akurat tez bylo dwa dni po zmianie wysokosci oplaty. Nikt nie doplacal. Gdyby kazali doplacac to logicznym jest ze musieliby rowniez zwracac pieniadze w przypadku zmiany oplaty w dol. Lojalny sojusznik tak nie postepuje. Doplacali roznice tylko Ci, ktorzy wplacili "stara" kwote np. we wtorek a nowa oplata obowiazywala od poniedzialku. Zawsze przed wplaceniem powinno sie sprawdzic jaka jest aktualna sytuacja z "konsularnym przelicznikiem" USD na PLN.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.