MilkyGirl Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Jakie są szanse starana się o wizę turystyczną do USA z Kanady? Planuję wyjazd do znajomych do Kanady w wakacje (bylam już kilkakrotnie, wpuszczali mnie do kraju bez problemu) i chcialabym sobie zrobic krotką wycieczkę do Stanow. Pytanie ile może wynosic czas oczekiwania na wize poprzez ambasade polska w Kanadzie? Czy jest większa szansa że ją otrzymam i szybciej niż starając się o nią jeszcze w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Co chcesz zalatwic w polskiej ambasadzie w Kanadzie? Rozumiem ze to przejezyczenie....? W Polsce wize otrzymuje sie (lub nie) w bardzo przyzwoiitych terminach. Ja dzwoniac moglem sobie wybrac dowolna date. Poza tym klepnij w szukajke, jest bardzo swiezy watek na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilkyGirl Posted April 12, 2009 Author Report Share Posted April 12, 2009 przejęzyczenie to bylo. a watku nie mogę znaleźć Nie wiem na ile jasno napisalam, ale chodzi mi tez o to, czy w ogole, bedac w Kanadzie na "wizycie", można bezpośrednio tam załatwiać ewentualna wizę do usa czy musze z kraju? Bo do Kanady lece na pewno, a wycieczka do USA to sa bardziej luzne plany poki co. I nie bardzo chcialabym sie starac o cos duzo wczesniej jakby potem mialo sie okazac, ze tej wizy nie wykorzystam. Zwlaszcza, ze to byloby tylko na kilka dni i nie w jakims scisle okreslonym wczesniej terminie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 chyba tu: Pytanie Odnośnie Wyjazdu Do Usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Byl juz taki watek na forum a o wize do USA z terenu Kanady nie jest latwo a po drugie okres oczekiwania moze wyniesc i pare tygodni wiec dobrze sie zastanow nad tym ..Szybciej juz to zalatwisz w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 i szanse sa raczej duzo wieksze ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilkyGirl Posted April 13, 2009 Author Report Share Posted April 13, 2009 Ok,dzięki za rady W takim razie będę probować z Polski załatwiać. I jeszcze jedno pytanie. Co prawda do Kanady nie ma już wiz, ale czy myślicie że fakt, że byłam kilka razy w Kanadzie i zawsze stamtad wracalam, może zwiększyć moje szanse na ta wizę? No i to ze docelowo wybieram się do Kanady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 A masz w paszporcie jakies pieczatki-wizy ze bylas w Kanadzie? To jest plus przy staraniu sie o wize do USA chociaz po rozmowie zobaczysz jak bedzie Na rozmowie powiesz ze lecisz do Kanady i co chcesz zobaczyc w USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilkyGirl Posted April 13, 2009 Author Report Share Posted April 13, 2009 mam kanadyjskie pieczątki w paszporcie, bilety lotnicze z ostatnich wyjazdów i poprzednie zaproszenia. No myślę, że spróbować mogę nic nie stracę w końcu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Sam paszport wystarczy aby pokazac ze bylas w Kanadzie wiec nie bierzesz tych biletow oraz zaproszenia.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.