anemarie1 Napisano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, .. po rocznej przerwie rok temu moja siostra z rodzina (mezem i synkiem) ubiegala sie o wize do Stanow - dostali wszyscy i nas zarazili zrobili sobie wyceczke po: Californi, byli w Los Angeles, San Francisco, w Beverly Hils, Los Angeles Las Vegas i chyba odwiedzili przejazdem Hollywod W tym roku mamy zamiar (ja z rodzinka - mezem i synkiem) ubiegac sie o wize, mniej szalona bo synek ma dopiero poltora roku a chcielibysmy wyjechac na jesien we wrzesniu i wtedy mialby juz dwa lata. Chcemy zabrac ze soba babcie - i tu tez moje pierwsze pytanie. Babcia ma skonczone 76 lat i wygasla jej wiza 10-letnia z tego co doczytalam na stronie ambasady USA to powinna ubiegac sie ponownie o wize tak jak inni uczestnicy wycieczek - tak jak my - no chyba, ze obowiazuja jakies inne zasady odnawiania - czego sie nie doczytalam - prosze o podpowiedz Co do naszej wizy to chyba najwiekszym ryzykiem bedzie wydanie mnie wizy - trzy lata temu dostalam wize do Stanow - z czego oczywiscie skorzystalam i wrocilam w terminie - bylam tam trzy tygodnie i zwiedzilam Las vegas i Floryde ale wtedy bylam studentka i jeszcze pracowalam Teraz wychowuje synka bo jest jeszcze za maly na przedszkole - pracuje tylko moj maz - jest Policjantem. Wiec brak stalej pracy moze niestety zawazyc na naszej wycieczce! (oczywiscie zaproszenia mamy do rodzinki )
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2009 Tak jak piszesz nie ma odnowienia wizy a musi sie Twoja babcia starac o nowa wize. A co do Ciebie to mozesz wpisac ze sie zajmujesz domem ..Zaproszenie nie jest wymagane i nie pomaga w dostaniu wizy.Tak wiec zostaje Wam rozmowa .
anemarie1 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziekuje pieknie za odpowiedz co do mojego wniosku ... - tak zrobie - wpisze ze zajmuje sie domem
andyopole Napisano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2009 Ot i doczekalismy sie. Za komuny milicjant nawet nie mogl marzyc ze dostanie paszport na tzw. "zachod". Komu jeszcze teskno za czerwonymi?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.