j_e_j Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 witam, jestem już umówiona na spotkanie z konsulem, teraz sporym problemem jest dla mnie kwestia dotarcia do konsulatu, ponieważ kompletnie nie zam Warszawy, wiem, że jednym z najprostszych rozwiązań wydaje się być wzięcie taksówki. Tutaj jednak moja obawa co do kosztów takiego kursu, gdyż ja dojeżdżam autobusem na dworzec aut. Warszawa Zachodnia... stąd to pewnie zapłacę krocie ... a poza tym nie wiem jak długo zajmie mi przejazd stamtąd do ambasady... z góry dziękuję za odpowiedzi , pozdrawiam
kubakj Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 Dawno juz nie jezdzilem autobusami w Warszawie, ale mozesz jechac z dworca zachodniego do centrum do placu 3 krzyzy, a potem juz spacerkiem chyba ze 2-3 bloki. Niestety juz pare lat minelo i nie wiem ile kosztuje bilecik.
bobot48 Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 A nie możesz pojechac na dworzec centralny? Z centralnego jest naprawde bardzo łatwo trafic na piękną :-) ja Wawy wogole nie znałem a zrobiłem tak: wszedłem na google map albo inna stronę z mapami i wydrukowałem odcinek od centralnego do pieknej. jest to naprawde niewielki odcinek jakies 10 min drogi znajac droge jakies 15- 20 min drogi nie znając jej:).bardzo łatwo trafic.
Anarion Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja też radzę dojechać do Dworca Centralnego, stamtąd jest naprawdę bliziutko. Trzeba iść prosto Marszałkowską, a na takim placu z ładnymi, ozdobnymi latarniami skręcić w lewo:) od tej strony idąc ambasada jest prawie na końcu ulicy, po lewej stronie ul. Pięknej. Naprawdę trudno się zgubić
bobot48 Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 Prosze tak wyglądała moja trasa do Ambasady:) Zaznaczona trasa łatwiej nie można:) ( Ambasada albo w tym miejscu albo troche dalej :) http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=...e=UTF8&z=16
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 bobot prawie dobrze wyszlo..jakies 100-200 m dalej masz Ambasade i wejscie do sekcji wizowej (za ul .Krucza i Mokotowska )
Joanna.En Napisano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja polecam dotarcie do autobusu 159 i następnie wysiąść na przystanku Piękna
j_e_j Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 dzięki za wyczerpujące odpowiedzi... okazuje się, że nie taki diabeł straszny... chyba rzeczywiście pomyślę nad tym centralnym... pozdrawiam
mart1983 Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 A ja mam pytanie dotyczące konsulatu w Krakowie? Jak wygląda ? i jak dotrzec z dworca pkp?
sly6 Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 W Krakowie jeszcze prosciej dotrzec Konsulat jest na Starym miescie a to jest obok dworca PKP google mapa zobacz jak jest blisko mi wyszlo 1 km i kolo 12 min na pieszo to blizej niz w Warszawie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.