Skocz do zawartości

Koniec Wizy Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich.,...moj problem: wiza turystyczna konczy mi sie 8 sierpnia 2009..wyjazd do stanow planuje na 28 lipca 2009...jak myslicie...zostane wpuszczona bezproblemowo?czy mozliwe jest ze wbija mi pobyt na 6 mies?mial moze ktos podobna sytuacje...bede bardzo wdzieczna za informacje..dziekuje i pozdrawiam;)

Napisano

wydaje mi się, że CIę wpuszczą ponieważ wjeżdżając do USA wize masz nadal ważną a to ile tam możesz być zależy od tego na jaki okres czasu wbiją Ci pobyt na lotnisku ;) Mi np nigdy nie wbili pobytu na pół roku tylko na 3 miesiace (może dlatego, że od razu pokazywałam bilet powrotny, który był na ok 2 miesiące) :)

Pozdrawiam.

Napisano

Nikt tutaj nie dodal ze jesli Twoja wiza ma literke M to mozesz leciec ,jesli ma 1 a bylas juz w USA to na tej wizie nie wlecisz juz na teren USA i wtedy musisz sie starac o nowa wize.

Napisano

...dziekuje wszystkim za odpowiedz....

...chce dodac ze mam wize M......nie wiem co robić ....zalezy mi zeby zostac w usa przynajmniej 4 mies...i nie wiem czy ryzykowac..i leciec normalnie jak planowalam...czy moze jechac do ambasady treraz po wize...ten drugi pomysl podsuneli mi przyjaciele....

Napisano

A myslisz ze jak bedziesz miec w paszporcie nowa wize to dostaniesz pobyt na te 4 miesiace?to sie mylisz,to nie od tego to zalezy a od rozmowy z urzednikiem na granicy,,jest pare przypadkow na Forum ze ktos mial wize pare dni wazna i dostal pobyt na granicy na 6 miesiecy ..

Miej na uwadze to ze jak pujdziesz po nowa wize,zaplacisz to urzednik anuluje Ci ta wize stara w paszporcie a czy Ci da nowa to juz inna sprawa.

Napisano

ja tylko potwierdze, ze stare nawet aktualne wizy w tej samej kategorii w ktorej sie ubiegamy sa anulowane przez urzednika w konsulacie zanim rozpoczniemy rozmowe z konsulem, warto to miec na uwadze, ja mialem taka sytuacje :-)

Napisano

Leć na starej. To co masz w paszporcie to nie wiza tylko pozwolenie na rozmowe z urzednikiem na lotnisku. To on wbija Ci ostateczną wizę. Pozwolenie na wlot na lotnisko masz do 8 sierpnia więc nie widzę problemu. Co do terminu, jaki dostaniesz na pobyt - nikt nie może go przewidzieć, nawet jakby Twoja wiza miała ważność kolejne 10 lat.

Napisano

jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi....obawialam sie wlasnie ze mogliby mi anulowac wize gdybym sie ubiegala o druga...moje obawy co do wylotu narodzily sie ze wzgledu na informacje o zawroceniu paru moich znajomych....wyobrascie sobie ze zaczeli juz sprawdzac czy osoba wymieniala czeki w stanach...a co z tym idzie nielegalna praca na wizie turystycznej....

Napisano

I teraz jesli Ty tak samo robilas -praca nielegalna to z nowa wiza mozesz miec schody na granicy ,tutaj nie ma zadnej roznicy od kiedy masz wize a od tego ile bylas ostatnio,czy w czasie rozmowy cos wyjdzie ze moze wskazywac na prace bez pozwolenia..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...