Mandrake Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Witam. Jakiś czas temu złożyłem już papiery o j1 (formularze 156 itp.) Teraz się zastanawiam, czy w którymś miejscu powinienem uwzględnić fakt, że ciotka mojej mamy wyemigrowała parędziesiąt lat temu z Polski do USA. Tak dalekie powiązania rodzinne też się uwzględnia? Formularze wypełniałem dokładnie, ale teraz już sam nie wiem, czy któryś punkt tego nie dotyczył. Z góry thx. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Tam jest pytanie o najblizsza rodzine(ojca,matke,siostre-zone-meza oraz narzeczona-narzeczonego) a nie dalsza jak Ciotki,Wujkow-Kuzynostwo ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 Tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić. Dzięki. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeli Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Tam jest pytanie o najblizsza rodzine(ojca,matke,siostre-zone-meza oraz narzeczona-narzeczonego) a nie dalsza jak Ciotki,Wujkow-Kuzynostwo ..... Juz nie przesadzajmy z narzeczona - narzeczony... jak oni maja niby wiedziec, ze ja jestem zareczony z kims etc. zareczyny mozna zerwac tak po prostu - powiazanie musi byc albo wezlem krwi albo urzedowo. Jesli lepiej dla ciebie jest aby oni nie wiedzieli, ze ktos (Ty) ma narzeczona w USA i do niej leci to bez sensu sie przyznawac skoro to nie pomoze a wrecz moze zaszkodzic sprawie... Robcie wszystko z glowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Szeli ja tylko napisalem ze tam jest takie pytanie i tyle bo takie bylo pytanie o dalsza rodzine... niech kazady robi jak chce i co chce Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Bez przesady. Moi krewni zaczeli emigrowac do USA pod koniec 19 wieku. Od tego czasu rozmnazali sie bardzo intensywnie. Gdybym chcial wymieniac tylko czesc po mieczu czyli tych, ktorzy zachowali rodowe nazwisko zabrakloby mi okienek na formularzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.