Martusia Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Witam 5 maja przeszlam pomyslnie interviue z moim mezem czekam wlasnie na 1 zielona karte ta 2 letnia jednak mam powazny problem moj maz okazal sie alkocholikiem i mysle o rozwodzie zastanawiam sie tylko jak to wszystko zalatwic i czy potem bede mogla zaaplikowac o ta stala 10 letnia zielona karte czy poprostu po 2 latach bede juz tutaj nielegalnie bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam.
sly6 Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 a jak kto sie ma do tego postu: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=13053&hl= To mialas juz ta 2 letnia karte i czekasz na ta 10 letnia czy???
Martusia Napisano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Tak narazie mam dopiero ta 2 letnia karte.
emm Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 To dlaczego piszesz, ze wlasnie czekasz na ta 2 letnia karte?I podobno juz dawno jestes po rozwodzie? Nic nie rozumiem. Namieszlas niesamowicie.
Szeli Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 To dlaczego piszesz, ze wlasnie czekasz na ta 2 letnia karte?I podobno juz dawno jestes po rozwodzie? Nic nie rozumiem. Namieszlas niesamowicie. Nie rozumiesz bo trzeba się było kształcić za młodu... Ja zrozumiełem wszystko i 99% osób czytających ten temat także - takich ludzi bym usuwał za zaśmiecanie tematów... P.S. Tak nagle z siebie w ciagu 2 tygodni okazał się alkoholikiem, praktycznie z dnia na dzień Jeśli się nie dogadacie i małżeństwo nie przetrwa to GC nie zostanie ci przedłożona... Jeśli Ty będziesz składać pozew o rozwód z wnioskiem, że mąż zacząć nadużywać alkoholu a przy tym wcześniej nie pił - to On powie, że związał się z tobą i od tego czasu zacząć pić przez ciebie... rozwód tak czy inaczej wam dadzą i każą ci wracać do domu bo co cię w tym kraju trzyma jak już męża nie kochasz?
kubakj Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Witam 5 maja przeszlam pomyslnie interviue z moim mezem czekam wlasnie na 1 zielona karte ta 2 letnia jednak mam powazny problem moj maz okazal sie alkocholikiem i mysle o rozwodzie zastanawiam sie tylko jak to wszystko zalatwic i czy potem bede mogla zaaplikowac o ta stala 10 letnia zielona karte czy poprostu po 2 latach bede juz tutaj nielegalnie bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam. Olej zielona karte, tutaj meza tracisz! Wez go na terapie, ratuj malzenstwo.
buli Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Szeli! byc moze nie chodzi o te sama Martusie bo: jezeli to jest to ta sama -to wytlumacz mi dlaczego czeka ZNOW na 2-letnia ZC, kiedy juz ja raz otrzymala w -2006 roku na 10 lat, a poza tym mysli o rozwodzie- , tym czasem pisze, ze otrzymala go - 19. grudnia 2006.!! Byc moze to nie ta sama osoba, zbieznosc imion- Martusia, lub ta sama osoba ale inna sytuacja!Ale jezeli to ta sama Martusia to rzeczywiscie jej post wprowadza w blad !I nie dziw sie innym - Oni nie sa niedouczeni-tylko TY co przeoczyles/'as
akma Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Bardzo prosze o pomoc,bylam mezatka z obywatelem Stanow Zjednoczonych ,zielona karte dostalam w lutym 2006-od razu na 10 lat,czyli rozumiem ze juz w grudniu 2008 moglam skladac papiery o obywatelstwo.Zielona karta zostala wydana dnia 12 lutego 2006 a 19 grudnia 2008 roku bylam oficjalnie rozwiedziona.Zastanawiam sie czy moge teraz juz zaaplikowac o obywatelstwo czy musze czekac nastepne 2 lata.Moje malzenstwo trwalo 5 lat.Zielona karte dostalam pozno wiec nie mialam jej przez ostatnie 3 lata malzenstwa ale o rozwod zaaplikowalam wczesniej jednak jak wspomnialam zostalam legalnie rozwiedzona 19 grudnia.Czy moge teraz skladac papiery na obywatelstwo?Bardzo prosze o pomoc.Z gory dziekuje za poswiecony mi czas. Witam 5 maja przeszlam pomyslnie interviue z moim mezem czekam wlasnie na 1 zielona karte ta 2 letnia jednak mam powazny problem moj maz okazal sie alkocholikiem i mysle o rozwodzie zastanawiam sie tylko jak to wszystko zalatwic i czy potem bede mogla zaaplikowac o ta stala 10 letnia zielona karte czy poprostu po 2 latach bede juz tutaj nielegalnie bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam. Ja też nic z tego nie rozumiem, ale może Szeli nam wyjaśni Martusia, o co chodzi???
sly6 Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 akma i tak bedzie najlepiej poczekac na jakies wyjasnienie a po drugie Karina juz pisala o tym co moze byc jak sie ma na 2 lata GC a malzenstwo sie rozpadnie.
Szeli Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Dziewczyna dała odpowiedz w oddzielnym poście, którego wczesniej nie przeczytałem.. zwracam honor i przepraszam tych, którzy rzekomo zaśmiecali forum... No offence
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.