Skocz do zawartości

Wiza C1/d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

AAA to super, czyli musialabym lecac z Polski do Meksyku zostac w USA, czyli bilet kupuje Polska - Meksyk w dwie strony, z zatrzymaniem sie w USA np. 10 dni w jakim hotelu(tak bym chciala) i lece dalej do Meksyku po tych 10 dniach pobytu w USA. Ja to widze tak organizacyjnie: bilet kupuje w dwie strony np. bilet rezerwuje na 20 sierpnia - 10 września z powrotem z Meksyku w dwie strony, z zatrzymaniem sie w USA od 21-30 sierpnia i na 31 sierpnia mam bilet do Meksyku i tam zostaje do 10 wrzesnia, stamtad wracam do Polski. Mam nadzieje,ze nie zamotalam za bardzo. Rozumiem,ze taka opcja wchodzi w gre przy tej wizie, bo jest to wlasnie tranzyt???

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No tak tylko poprzednim razem bylam w US pare godzin:-). Bardzo mnie pocieszylas ta wiadomoscia, bo zapewne skorzystam z takiej opcji zostajac W US tym razem na te np. 2 tygodnie. Obawialam sie,ze bede musiala wyrobic wize B1/B2, ale teraz juz wiem,ze nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieje,ze sa to wiarygodne niusy :-D , zastanawiam sie, co na ten temat ma do powiedzenie MIGRATION OFFICE w US, znajomy mieszkajacy w USA na stale zadeklarowal sie zadzwonic do nich z ciekawosci :-)Wielkie dzieki!

Napisano

Powiedz mi prosze skad udalo Ci sie uzyskac te informacje informacje, z jakiego zrodla, gdzies udalo Ci sie wyczytac o wizie C1/D??? Czekam na news od znajomego z US co ma do powiedzenia Migration Office:-), jak tylko zdobede informacje, jesli zdobede to oczywiscie napisze na forum

Napisano

Jesli moge jeszcze podpytac jaki bilet bys sugerowala .Ja myslalam aby kupic Polska Meksyk w obie strony i dodatkowo z USA do MEX w jedna strone(przy zalozeniu,ze spedze w USA ok 2 tygodni), czyli musialabym miec 2 bilety, no chyba,ze sa takie bilety lączone tzn Polska-USA(tu zostaje 2 tyg.) i po 2 tyg. lece dalej do np. Mex. Dokladnie nie wiem jak rozwiazac ta sprawe z biletami, zebym przeleciala spokojnie, prosze Cie o podpowiedz. Dzieki!

Napisano

Sa takie bilety laczone i wtedy musisz powiedziec ze lecisz do USA,tam zostajesz na 2 tygodnie i potem lecisz do Meksyku :( i wtedy na bilecie bedzie widac taka podroz .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...