CamillaP Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 W usa kupilam karte sim tmobile i tez tam jej uzywalam. Natomiast w Polsce pojawil sie taki problem , ze od kiedy wyladowalam na lotnisku i wlaczylam telefon mam informacje ze moge wykonywac tylko polaczenia alarmowe. Probowalam recznie zmienic siec itp... ale nie mam pojecia czemu mi sie to nie udaje. Telefon odczytuje karte sim bo widze ze numer jest wczytany w telefon , natomiast nie widze sms , kontaktow z tej karty. Czy ktos moze mi w tej kwestii pomoc? Bede bardzo wdzieczna.
kubakj Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 Nie masz aktywnej uslugi roaming. Na prepaida chyba nie ma wogole roamingu, a na abonament trzeba aktywowac go sobie.
Rademedes Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 w T-mobile musisz aktywowac tzw. international calling czy jakos tak, aktywacja trwa od kilku godzin do 3 dni, jesli masz pre paid to bedzie problem, powinnas aktywacji dokonac przed opuszczeniem USA, aktywacja z tego co pamietam wyglada tak: dzwonisz do biura obslugi klienta zeby uruchomic usluge (musisz spelnic dwa warunki, miec konto conajmniej 3 miesiace i jesli to pre paid kwote na koncie wiecej jak 30$) potem dostaniesz email z kodem i ten kod trzeba wstukac w telefon - i z tym mozesz miec problem, oczywiscie moglo sie wszystko zmienic (uproscic)
miszkek Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 kup karte w sieci ERA albo HEYA i powinno dzialac. przynajmniej mi dzialalo:)
rafal723 Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 Dokładnie, a to dlatego, że Era i T-Mobile, są w jednej grupie operatorów komórkowych, pół roku temu były nawet słuchy, że Era przekształci się w T-Mobile, ale jakoś ucichło - jak to w Polsce
muzzy Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 No era narazie sie wstrzymuje ze zmiana loga, ale w koncu bedzie Tmobile, ale na prepaidy amerykanskiego nie ma co sie bawic w roaming, taniej i latwiej kupic jakis polski
donata771 Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Ja rowniez mialam telefon z Usa tam byl na abonament kupowany.Nigdzie w moim miescie nie chcieli mi przerobic na Polski system poniewaz w telefonie literka B ponoc uniemozliwia przerobienie.Wyszlo na to,ze trzeba bylo wszystko wewnatrz wymienic.Nie wiem jak jest z nowszymi modelami,tych starszych nie warto brac.
sly6 Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 jesli telefon ma kilka zakresow to mozna go brac jak ma 1 zakres to albo trzeba go przerabiac albo tez zostawic jako pamiatke
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.