kpawelek7 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Witam! Mam pytanie, ile trzeba byc w Polsce zebym mogl wrocic do USA jesli bylem pol roku bo na tyle dostalem pieczatke i wrocilem w czasie a wize mam jeszcze dwa lata wazna i teraz nie wiem kiedy wracac czy zaraz czy po 3 miesiacach czy pol roku czy jak! Pomozcie!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkek Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 powinienes zostac przynajmniej 3 miesiace w polsce. im dluzej, tym lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Wylecialem z USA 9 stycznia, 26 marca przylecialem znow, zero problemow i zero pytan ze strony Immigration. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Na to pytanie ma prostej odpowiedzi nie ma bo jedni jada szybko i nic im sie nie dzieje bo dobrze wypadaja na granicy a inny maja problemy a te problemy to krotki okres pobytu ,cofniecie plus do tego anulowanie wizy i podpisanie papierow ze sie pracowalo nielegalnie bo kogo jest stac na pobyt 6 miesieczny i powrot szybki do USA..A jak podpiszesz taki papier wtedy zapomnij o wize w Ambasadzie i wlocie bez wizowym do USA przez dluzszy okres czasu. Tak wiec musisz sam ocenic swoje mozliwosci, czym dluzej jestes w Polsce tym wieksze prawdopodobienstwo ze Cie znow wpuszcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Widocznie dobrze wypadam na granicy. Ale ja stary przemytnik jestem, klamie w zywe oczy i nie drgnie mi nawet wlosek. Na ich idiotyczne pytanie "how are you" odpowiadam zawsze ze jestem zmeczony i ze w samolocie bylo brudno i wrzeszczaly bachory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 andyopole z tego co piszesz to nie jestes zbyt dlugo w USA a ze czesto latasz to juz inna sprawa,zeby prawie wszyscy tak robili bylo by fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpawelek7 Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 Witam! Mam pytanie, dostalem wize na 2 lata bylem w USA pol roku bo na taki okres dostalem pieczatke do paszportu i teraz wrocilem do Polski i po jakim czasie moge wrocic z powrotem do USA ??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 tak aby nie wzbudzic podejrzen urzednika ze jedziesz nie tylko w celach turystycznych, to wszystko zalezy od niego wiec nie ma dokladnych instrukcji. jedni jezdza dosc czesto i nic im sie nie dzieje a sa tacy co pojada po dluzszym pobycie w polsce (osobiscie) i mialem mialem maglowanie dlaczego zostalem praktycznie cale 6 miesiacy popredniego razu i dlaczego teraz rowniez mam bilet na 6 miesiacy, wiec reguly brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Teraz juz dostales pare odpowiedzi i sam musisz zdecydowac co Ci sie oplaca ,czy kiedys bedziesz chcial tam wrocic-poleciec w przyszlosci bo jesli Ci anuluja wize wtedy zegnaj USA na wiele lat..Nie pomoze wtedy i list od obywatela . a tutaj jest temat ktory moze Cie i powinien zainteresowac: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...ic=9047&hl= takich przypadkow na forum bylo pare.. Teraz wybor nalezy do Ciebie i prosze nie zaczynaj nowych tematow bo juz masz odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.