sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 że gdybyś był rezydentem UK Rezydent tzn taka osoba ktora ma staly pobyt(stale mieszka) a nie obywatelstwo a wiec tutaj wiza bedzie potrzebne,co innego jak ktos ma w reku paszport UK. Co do Kanady to po 1 dluzej sie czeka na rozmowe z Konsulem,to moze i zajac 1 miesiac jak nie dluzej,osoby ze stalym pobytem maja trudnosci z wiza do USA a co dopiero Ty jako turysta.Tak samo bedzie w innych Panstwach,musisz wykazac jakas wiez z krajem gdzie sie starasz lub tez pokazac ze wrocisz do tego kraju-Polski w czasie...
filwar Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Więc nie muszę być rezydentem UK, ale muszę udowodnić, że coś mnie z UK łączy, tak?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Tak ,,zobacz na post dziewczyny co miala nie tak dawno rozmowe w UK i zobacz sam jak kto jest na rozmowie,ten post byl 2-3 tygodnie temu..
andyopole Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Nie.Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że gdybyś był rezydentem UK, to w ogóle nie musiałbyś się starać o wizę. Mylisz sie, status rezydenta UK nie daje tego typu przywileju. Nabywa go automatycznie kazdy obywatel UE, ktory mieszka w UK ponad rok i placi tam podatki. Niektorzy zalatwiaja sobie oficjalne potwierdzenie statusu w postaci bajeranckiej niebieskiej wkladki do paszportu ale nadaje sie ona wylacznie do zadawania szpanu pod klubokawiarnia w rodzinnej wsi czy blokowisku.
Joanna30 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Dzięki za poprawienie, sly6 i antyopole. Przepraszam za wprowadzanie w błąd. Nie miałam takiego zamiaru. Więc nie muszę być rezydentem UK, ale muszę udowodnić, że coś mnie z UK łączy, tak? Z UK? A nie z Polską?
andyopole Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Dzięki za poprawienie, sly6 i antyopole. Przepraszam za wprowadzanie w błąd. Nie miałam takiego zamiaru.Z UK? A nie z Polską? Chodzi o to zeby aplikant udowodnil ze nie chce zostac w USA i ma do czego wracac czy to w UK czy w polsce. Tez staralem sie o wize pracujac w UK i wystarczyla ustna deklaracja ze tam pracuje nie poparta zadnymi dokumentami w postaci payslipow czy wyciagow z kont bankowych, ktore wzialem ze soba w pokaznej ilosci.
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Jak cos ma w UK to wtedy pokazuje papiery z UK,jak ma w Polsce to wtedy polskie papiery pokazuje ale wtedy kto to przeczyta,kto mu uwierzy ze to jest prawda itd ,,i dlatego tez jak ktos sie nie uczy-nie pracuje w UK nie powinien tam podchodzic po wize..Moze byc inaczej z osoba starsza na rencie-emeryturze.
filwar Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Więc można tam iść na luzie bez pokazywania, że jest się rezydentem UK. Bardzo fajnie. Dziękuję za informację Pozdrawiam filwar PS sly6 Czy możesz napisać gdzie jest ten post dziewczyny co się o wizę UK starała?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Mozna isc a jak sie zapyta Pan Konsul co Cie trzyma w UK to mu co pokazesz,jak mu sie wytlumaczysz?to nie Polska ze mozna mowic po polsku...No chyba ze bardzo dobrze umiesz jezyk i umiesz siebie dobrze zaprezentowac...
Joanna30 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Opcja "szukaj" nie służy tu jako ozdoba http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...londyn+ambasada
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.