Leto Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 czy istnieją jakieś standardowe pytania zadawane przez konsula na takim spotkaniu? chciałabym się jakoś przygotować, żeby nie wyjść na głąba
Anarion Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Praktycznie konsul może spytać Cię o wszystko. O jaką wize się starasz??
ela-ogonek Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 hej zazwyczaj pyta po co na jak dlugo do kogo itd i co robisz w Polsce takie tam proste głownie musisz udowodnic ze cos cie tu trzyma i nie chcesz wyemigrowac w sumie nic trudnego ale trzeba madrze odpowiadac powodzenia
danik Napisano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2009 jeśli nie ma się nic do ukrycia, jeśli w formularzu są wystarczające dla konsula informacje to czasem rozmowa trwa 20s i sprowadza się do jednego pytania, np. kim jest osoba do której lecisz, ale wiadomo, że każdy ma inną sytuację i różnie bywa
walker Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2009 do przodu, mam wize czas oczekiwania w kolejce do rejestracji i potem do konsula w sumie 40 minut, a cała rozmowa minutę po ilu dniach przychodzi DHL z paszportami ?
nokian Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Ja tez dostalem wize, a jak reszta? Czas oczekiwania ok 45 min, rozmowa ok 20-30 sekund - do kogo? na jak długo? i czy bylem kiedyś za granicą (tu się uśmiałem bo we wniosku miałem wpisane duuuużo) Zapomnialem dodać, że ludki obsługiwane przez łysego gościa generalnie miały odmowe wizy, to chyba on robi te złe(dla nas) statystyki... A najlepsza była pani w okienku 1 od prawej, bardzo dobrze mówiła po polsku (pewnie polka z pochodzenia) i dawała wizy wszystkim i to w bardzo szybkim tempie. Poza tym była bardzo ładna
kotton1 Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 witam, a chcialabym sie zapytac czy ten lysy pan to jest odgornie narzucony, czy np. oczekujac w kolejce sama sobie wybieram do kogo pojde??
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 Zazwyczaj, jak się jest wzywanym, to się podchodzi do tego, kto jest akurat wolny.
sly6 Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 kotton1 a Ty myslisz ze jak pujdziesz do kogos innego to wiza bedzie w 100%? zobacz inny watek jak komus nie dali wizy na work i travel,ten ktos byl wlasnie u tego Konsula i uniego dostal wize bez zadnych problemow .. ps nie znajac osob ktore mialy wnioski odrzucone trudno jest powiedziec dlaczego odrzucil wnioski wlasnie ten Konsul jak poczytasz troche Forum to pewne wnioski same sie wysuwaja dlaczego jest tyle nadal odmow ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.