miczkej Napisano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2009 Siemka:) Mam 19 lat . Mam w zamiar isc a polsce na pielegniarstwo i zrobic specjalizacje anestozjologie. i Mam do Was pytanie, gbybym skonczyla w pl studia musze tam zdawac ezgaminy czy od nowa zaczynac studia??? Ktos sie orientuje czy na pielegniarki z taka specjalizacja w usa jest zapotrzebowanie? dziekuje i pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2009 moze zacznij od tego tematu na forum: http://www.usa.info.pl/board/Zdobywanie-Za...Usa-t10067.html
Jackie Napisano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2009 Z tą specjalizacją musisz mieć MSN (czyli magistra) żeby móc pracować w zawodzie jako tzw. Nurse Anesthetist. Nie wiem jak to będzie w przypadku skończenia szkoły w Polsce. Na pewno po nostryfikowaniu dyplomu i zdaniu NCLEX możesz pracować jako "zwykła" RN, ale obecnie na "zwykłe" pielęgniarki jest mniejsze zapotrzebowanie niż parę lat temu, przynajmniej w większych miastach.
boguslaw11 Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Z tą specjalizacją musisz mieć MSN (czyli magistra) żeby móc pracować w zawodzie jako tzw. Nurse Anesthetist. Nie wiem jak to będzie w przypadku skończenia szkoły w Polsce. Na pewno po nostryfikowaniu dyplomu i zdaniu NCLEX możesz pracować jako "zwykła" RN, ale obecnie na "zwykłe" pielęgniarki jest mniejsze zapotrzebowanie niż parę lat temu, przynajmniej w większych miastach. Po ukonczeniu w polsce szkoly musisz sie skontaktowac z agencja ktora sciaga pielegniarki do USA.Oni pomaga Ci w zdaniu egzaminu i preprowadza cie przez caly proces weryfikacji dyplomu bezplatnie.Warunkiem jest ze musisz potem podpisac z nimi kontrakt na 1,5 roku. Oni znajda tobie pracodawce , zalatwiaja mieszkanie , zielona karte itp. Znajomosc jezyka musi byc na dobrym poziomie.Egzamin jezykowy musisz zdac w kraju. Jak ciebie to interesuje to po wiecej szczegulow pisz na mojego @. Ja przeszlam caly ten proces i jestem bardzo zadowolona.Podam Ci adres agencji sprawdzonej i bardzo profesjonalnej.Zycze powodzenia w realizacji mazen. Mnie sie udalo to zrealizowac. BAY Moj adres kontaktowy matuszek11@yahoo.com
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.