sly6 Napisano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2009 cobretto napisz potem jak bylo na rozmowie
cobretto Napisano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2009 Na pewno napiszę Mam nadzieję, że się uda ;/
cobretto Napisano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2009 W poniedziałek 22 czerwca dołączyłem do osób z promesą wizową na 10 lat jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc, trochę się bałem, ale nie ma czego! Po zadaniu krótkich dwóch pytań usłyszałem łamanym polskim: " otrzymuje dziś pan wizę, dziękuję do widzenia"
kasssiek Napisano 1 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2009 super:) wszystko brzmi wręcz banalnie ale nic nie piszecie o dokumentach które trwale łączą was z Polską a przedstawiliście je w konsulacie, mam na myśli zaświadczenie z pracy, wydruk stanu konta, co tam jeszcze... może akt własności mieszkania? Napiszcie co musileliście pokazać. Nie długo i ja będę starać się o wize turystyczną i bardzo mnie to interesuje. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki
Joanna30 Napisano 1 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2009 Dokumenty można mieć, jakie się chce. Z tym, że oni rzadko proszą o pokazanie czegokolwiek.
sly6 Napisano 1 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2009 Teraz rozmowa pokazuje-zachowanie jak sie ma osoba i czy mowi prawde ...czasami nawet przy dobrych checiach zle wyjdzie ale tak jest w kazdej dziedzinie zycia..
Flacha Napisano 1 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2009 Dokladnie..Ja nic nie musialem pokazywac..Odpowiedzialem chyba na jedno albo dwa pytania i dostalem promese na 10 lat.
anulcia28 Napisano 2 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 W moim przypadku podobnie, nawet bez żadnego pytania i wiza na 10 lat
poziomka Napisano 3 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2009 U mnie tak samo, trzy proste pytania: jaki kierunek studiow mam ukonczony, co robia osoby u ktorych zatrzymam sie w Stanach i w jakich krajach juz kiedys bylam, a na koncu mily mlody pan zrobil wielki szeroki usmiech i powiedzial ze zyczy mi milych wakacji przez nastepne 10 lat:) no i po sprawie:)
agatkaa19 Napisano 5 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2009 No ja miałam jeszcze wiekszy luz bo nawet nie musialam jechac osobiście na rozmowę z konsulem. Wystarczyło że wyslalam im dokumentu poprzez DHL a Oni odeslali mi paszport z 10 letnia promesa taki przywilej maja osoby ktore staraja się o kolejną wizę w ciągu 12 miesięcy od wygaśnięcia poprzedniej i jest to wiza tej samej kategorii co ostatni. Zaznaczam ze pierwsza wize dostalam na 1 rok pozdrawiam i zycze udanych rozmów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.