tomuś Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Napisano 19 Września 2009 Chyba też wybiorę te biuro. Wygląda na to, że znają się na rzeczy. Będę musiał dojechać do Poznania, żeby się zapisać.
milicevic Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Napisano 19 Września 2009 hej hej niniejszym dopisuje sie do listy chetnych w te srode wrocilam ze Stanow i tak mi sie podobalo, ze najchetniej juz zaczelabym odliczac dni do kolejnego wyjazdu Jezeli o mnie chodzi, to tez sklanialabym sie ku CCUSA, bo wlasnie przez nich zalatwialam wyjazd w tym roku i zlego slowa na nich powiedziec nie moge pozdro ze Szczecina Marta
tomuś Napisano 20 Września 2009 Zgłoś Napisano 20 Września 2009 A w Szczecinie można się zapisać na work&travel z CCUSA? Byłoby dla mnie wygodniej niż jechać do Poznania.
milicevic Napisano 20 Września 2009 Zgłoś Napisano 20 Września 2009 no wlasnie nie za bardzo, bo CCUSA nie ma przedstawicielstwa w Szczecinie, ja wszystko załatwiałam z biurami w Poznaniu i w Warszawie, ale tak na dobrą sprawę to i tak z agencją głównie kontaktujesz się mailowo i telefonicznie, jedynie na spotkanie przedwyjazdowe będziesz musiał dojechać do Poznania, no i potem po wizę do Warszawy
tomuś Napisano 21 Września 2009 Zgłoś Napisano 21 Września 2009 Ok, dzięki za info Z tego co widzę, aplikacje wysyła się ze stronki internetowej CCUSA. A mogę zapytać ile całkowiecie wydałaś kasy na ten program ( ale tak szczerze ) Jak możesz to napisz też coś więcej gdzie byłaś, co robiłaś itp. Z góry wielkie dzięki.
milicevic Napisano 21 Września 2009 Zgłoś Napisano 21 Września 2009 nie ma za co tak, aplikację wysyłasz ze stronki CCUSA, ja wszystkie papiery typu zaświadczenie o statusie studenta, zaświadczenie o niekaralności, umowę etc. też im skanowałam i przesyłałam mailem a więc... byłam na programie Camp Counselors, ale wbrew nazwie pracowałam jako kelnerka spędziłam dwa miesiące na campie Wekeela w stanie Maine, stan troche dupny, ale i tak większość czasu na campie spędza się w puszczy, więc nie stanowiło mi to większej różnicy pracę na campie wspominam baaaardzo miło świetna sprawa, pełno ludzi, dużo czasu wolnego, cały czas się coś działo, a po Campie udało mi się jeszcze zwiedzić Boston, Miami i NY w przyszłym roku chcę jednak spróbować swoich sił na Work&Travel, bo daje większą swobodę działania co do kosztów, to zapłaciłam za cały program około 1500 zł + 131 $ za wizę, nie było żadnych ukrytych kosztów, w cenie miałam przelot w obie strony, ubezpieczenie i nocleg w Nowym Yorku
tomuś Napisano 22 Września 2009 Zgłoś Napisano 22 Września 2009 Kurczę, tak Ci zazdroszczę Napewno musiały być to niezapomniane przeżycia. Ja od kilku lat marzę o wyjeździe na work&travel i zbieram fundusze. No i w końcu pojawiła się możliwość, żeby pojechać w przyszłe wakacje. Wiem, że jak nie pojadę w przyszłym roku to już póżniej mogę nie mieć takiej możliwości. Całkiem niewiele zapłaciłaś. Z tego co się orientuje to na work&travel trzeba przeznaczyć ok. 6 tys. zł. A jaką opcję work&travel zamierzasz wybrać? Independent czy Placement?
project44 Napisano 28 Września 2009 Zgłoś Napisano 28 Września 2009 Witam wszystkich, widzę że trochę chętnych jest:) również piszę sie na wyjazd w 2010 nie mam jeszcze sprecyzowanego celu ale w najblizszym czasie to sie wyjasni. Pozdrawiam.
Ray Napisano 29 Września 2009 Zgłoś Napisano 29 Września 2009 Witam. Rowniez wybieram sie na W&t. Jade pierwszy raz i nic konkretnego jeszcze nie ustalilem.
milicevic Napisano 29 Września 2009 Zgłoś Napisano 29 Września 2009 ja się cały czas jeszcze waham którą opcję wybrać, skłaniałabym się ku opcji placement, bo jestem dość asekurancka z natury, ale w sumie independent też jest kusząca, bo no risk no fun a Wy jak sądzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.