Skocz do zawartości

Przesiadka W Warszawie

Anarion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) Podczas lotu do USA będę miała przesiadkę na lotnisku w Warszawie (lotnisko Chopina), która będzie trwała ponad 6 godzin. Czy ktoś może orientuje się, czy w pobliżu lotniska jest coś ciekawego, gdzie można spędzić ten czas, żeby nie siedzieć na lotnisku i nie paatrzeć na zegarek?? Będę miała przy sobie tylko nieiwelki bagaż podręczny. Ja niestety nie znam Warszawy, dlatego liczę na pomoc:)

Napisano

To zależy co Cię interesuje. Bardziej galeria handlowa (niedaleko jest jedna z większych - Galeria Mokotów) czy coś w centrum miasta (Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście...).

Zależy też jakimi liniami lecisz, LOT wymaga ok 3h, jeżeli z przesiadką w jednym z portów europejskich to 2 godziny wystarczą na zjawieni się przed odlotem. Zresztą zależy to czy będziesz miał już karty pokładowe na dalsze loty bo wtedy czas jest dużo krótszy.

Napisano

Witam ;)

Ja lece Krakow-Warszawa-Chicago i mam nastepujace pytanko. Czy po przyloecie do Warszawy mam udac sie do wyjscia i jeszcze raz sie odprawiac ? Na lot do Chicago mam 1,5 h.. Lece pierwszy raz i nie wiem gdzie mam isc po wyladowaniu :). Prosze o odpowiedz.

Napisano
Witam ;)

Ja lece Krakow-Warszawa-Chicago i mam nastepujace pytanko. Czy po przyloecie do Warszawy mam udac sie do wyjscia i jeszcze raz sie odprawiac ? Na lot do Chicago mam 1,5 h.. Lece pierwszy raz i nie wiem gdzie mam isc po wyladowaniu :). Prosze o odpowiedz.

Lotnisko jest dobrze oznakowane. Będziesz wiedziała gdzie iść. Nie będziesz opuszczała lotniska, ani odbierała bagażu, tylko pójdziesz za znakami 'connecting flights'.

Napisano
Dziekuje za info ;)

Rozumiem, ze nie ide ze wszystkimi do wyjscia tylko zaraz po wyjsciu z samolotu ruszam za napisem 'connecting flights' ?

Podejrzewam ze w Wawie powinny byc nawet napisy rowniez po polsku. Nie jestem pewien, bardzo dawno nie lecialem by WAW.

Napisano

Ja też nie jestem pewna, choć leciałam przez Wawę w styczniu.

A nawet gdyby nie było napisów po polsku, to - jak to się mówi - koniec języka za przewodnika ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...