sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Pytania od uzytkownika : Jolanta12 zbliza sie wielkimi krokami moja rozmowa z konsulem w W-wie. Wysylam gromade dokumentow do NVC w Stanach a sie doczytalam ze takie same beda wymagane na rozmowie w Polsce np I-864/I-864A to co oni sobie nie przesylaja tych dokumentow? Tzn ze moj tata musi jeszcze raz wypelniac te dokumenty?, nie moze mi przeslac kopi? Dla wszystkiego tlumaczenie swoich dokumentow robie w dwoch egzemplarzach, a po polsku mam zamiar wziasc na rozmowe z konsulem kopie 'za zgodnosc z oryginalem' od notariusza. Nie mam pojecia czy to potrzebne czy nie? Dlatego bardzo prosze o komentarz. - wkleilam ta inf ona jest ze strony w Polsce Osoby ubiegające się o wizy imigracyjne w ramach łączenia rodzin muszą przedstawić gwarancje finansowe od sponsora lub jeśli zachodzi taka potrzeba – również od sponsora dodatkowego. * Formularz I-864 gwarancje finansowe z podpisem sponsora; * Formularz I-864A załącznik do gwarancji finansowych z podpisem sponsora; * Kompletne formularze podatkowe dot. podatku dochodowego sponsora za ostatni rok (formularze 1040 i W2 oraz zestawienia C, E, i in. wymagane przez urząd skarbowy); * Dodatkowe dokumenty odnoszące się do statusu materialnego sponsora, np. zaświadczenie o zatrudnieniu, wyciagi bankowe. Jeżeli osoby uprawnione do imigracji nie podróżują do USA z główną osobą, na którą została złożona petycja, każda z nich musi posiadać oryginał formularzy I-864/I-864A z podpisem sponsora oraz pozostałe dokumenty finansowe. Osoby podróżujące razem z głównym beneficjentem petycji wymienione na formularzu I-864 mogą przedstawić jeden komplet dokumentów finansowych. 2/ wplacilam juz wczesniej na konto NVC 400$ czy idac na rozmowe z konsulem w Wa-wie tez bede musiala placic. A w ogole to pierwszy raz jestem na ogolnym forum wiec prosze o wyrozumialosc w komentarzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga998 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam! Szczerze mówiąc ja też się nad tym zastanawiam. Miesiąc temu mój mąż dostał info z NVC, że kolejnym krokiem w otrzymaniu przeze mnie wizy (kategoria F2A) jest wysłanie formularza DS-230, I-864, aktu urodzenia (mojego i męża), ślubu, zaświadczenia itd. Udało mi się wszystko zgromadzić, przetłumaczyłam i zamierzam wysłać (oryginały dokumentów+tłumaczenia). Zastanawiam się jednak, czy po rozpatrzeniu sprawy przez NVC i skierowaniu jej do Ambasady, jeszcze raz będę musiała zebrać te dokumenty? Czy może warto je skserować i na spotkaniu w Ambasadzie pokazać je w takiej formie? Dziękuję za odpowiedź. Aga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikey78 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Po tym jak case jest 'completed' w NVC, dokumenty sa przesylane do ambasady w Warszawie. Osoba, na ktora jest petycja dostanie wtedy list z data na interview i document checklist na ktorym bedzie wyszczegolnione jakie dokumenty sa jeszcze potrzebne. Najczesciej jesli do NVC sa wysylane oryginaly to mozna je dostac z powrotem po interview w ambasadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga998 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dziękuję mikey78 za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolanta12 Napisano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam bardzo dziekuje za odpowiedz i wyrozumialosc bo nie umiem obslugiwac tego programu. Jolanta 12 moze ktos mnie nauczy? np co trzeba wcisnac zeby krotko komus odpowiedziec? to co teraz napisalam to metoda 'prob i bledow' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 klikasz na add repley ,piszesz cos a potem klikasz na dodaj odpowiedz i juz masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1031 Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2009 No właśnie ja też tak czytam na forach tu i VisaJourney... no i na stronie Ambasady i zastanawiałem się czy wszystko podwójnie musi być, ale rozumiem, że nie... Ale co z zapłatą $400 która pojdzie niebawem do NVC od składającego petycję? Ambasada pisze jeszcze o jakimś $380 albo $400 czy bedę musiał jeszcze ja zapłacić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.