pinang Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Korzystajac z opcji szukaj znalazłem na forum wypowiedz sprzed kilku lat i nie wiem czy to nadal jest aktualne. A mianowicie czy w Kalifornii naprawde maja w d.... miedzynarodowe prawo jazdy?
andyopole Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 Tak naprawde to oni w ameryce maja w d...ie wszystko co nie jest amerykanskie....
adam2008 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 andyopole a ty w jakim stanie jestes, od ilu lat mieszkasz w stanach
adam2008 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 to masz fajnie jesli chodzi o prawko to miedzynarodowe jest wazne tylko miesiac i w czasie miesiaca musisz wyrobic amerykanskie ktore kosztuje $25 w nie ktorych stanach za brak waznego prawa jazdy mozna trafic do wiezienia
sly6 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 adam2008 mozna wiedziec gdzies o takim czyms uslyszal,dowiedzial sie o tym prawku?
andyopole Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 to masz fajniejesli chodzi o prawko to miedzynarodowe jest wazne tylko miesiac i w czasie miesiaca musisz wyrobic amerykanskie ktore kosztuje $25 w nie ktorych stanach za brak waznego prawa jazdy mozna trafic do wiezienia Nigdzie nie trafie bo wlasnie 11 czerwca zrobilem sobe hamerykanskie prawko z osmioletnia waznoscia.. I kosztowalo drozej: teoria $5, jazda $9, za wydanie kartonika $59, czyli jak na USA to calkiem sporo.
adam2008 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 robilem niedawno prawko w Pl razem z odebraniem kosztowalo mnie 2150 zl i to calkiem sporo jak na biednego studenta zdajac za trzecim razem mila osobka jest w CA i mi napisala ze na PL sobie nie pojezdze, zreszta ostre prawo to norma sami wiecie co sie dzieje w Texasie
sly6 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 a to ciekawe co Ona mowi ta osoba bo na stronie urzedu w Kalifornii mozna takie cos przeczytac: If you are a visitor in California over 18 and have a valid driver license from your home state or country, you may drive in this state without getting a California driver license as long as your home state license remains valid. http://www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#2500 Chyba ta osoba pomylila turyste z rezydentem-obywatelem.
adam2008 Napisano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2009 tak, mila osobka ma zielona karte przynajmniej znam ludzi ktorym sie udalo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.