kml_18_89 Napisano 2 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 Witam, prosze o pomoc kogos, kto zalatwial se wize studencka w stanach tzn zmienial status z B1 na F1, gdzie najpierw isc i co trzeba miec, jakie papiery i wogole cos o tym jak to sie odbywa, wiem ze na poczatku musze isc po podanie do szkoly I-20 potem zalatwic sponsora, ale czy moze ktos mi to opisac w szczegolach? bede bardzo wdzieczny i serdecznie dziekuje z gory
sly6 Napisano 2 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 wpisz w szukaj zmiana wizy..b1-b2-f1 i Ci wyjdzie troche tematow .. Nie wiem czy wiesz ale urzad moze zarzdac dodatkowych dokumentow ze np masz wolne z pracy bo czy wyjedziesz o czasie z USA...
kml_18_89 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 na necie owszem jest, tylko tam napisane jest ze mozna takie cos zrobic i napisane jest szczegolowo czym te wizy sie roznia i sa, a mi chodzi o to, aby ktos napisal jak to wszystko dokladnie wyglada. A wolnego w pracy nie mam bo nie pracuje, jestem tegorocznym maturzysta
sly6 Napisano 2 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 jest tez napisane jaki druk nalezy wyslac,jakie dokumenty dolaczyc itp Co tez nalezy na samym poczatku zrobic..
karina Napisano 2 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2009 na necie owszem jest, tylko tam napisane jest ze mozna takie cos zrobic i napisane jest szczegolowo czym te wizy sie roznia i sa, a mi chodzi o to, aby ktos napisal jak to wszystko dokladnie wyglada. A wolnego w pracy nie mam bo nie pracuje, jestem tegorocznym maturzysta ze szkoly potrzebujesz I-20, aby dostac I-20 musisz miec sponsora (i to dobrego, bo jak ktos zarabia $25,000 to watpliwe aby urzednik uwierzyl, ze taka osoba bedzie z wlasnej woli dawac komus (Tobie) pieniadze na szkole, wydatki, mieszkanie itd.), ty dolaczasz wniosek o zmiane statusu, SEVIS, kilka listow i co tylko mozna Nie ma takiej listy, gdzie jest wszystko wypisane, ale jesli ktos takie robil, to wie czego USCIS wymaga i na co zwarac uwage. Generalnie, tak jak juz pisalam kiedys, nie jest to latwe i jest bardzo duzo odmow zmiany statusu.. Ja staram sie dolaczac co mozna i jescze wiecej niz nawet wymagaja, bo naprawde jest teraz trudniej niz to bylo kilka lat temu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.