sly6 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 To nie pewne a tak jest bo gdzie ma miec taka kartki w samolocie do USA jak tam juz wychodzi bez kontroli te kartki sa w Dublinie,jak te I-94 i deklaracja celna -jesli oprawa celna jest w danym porcie lotniczym
Danny Boy Napisano 21 Września 2012 Zgłoś Napisano 21 Września 2012 Lecialem ostatnio liniami Delta. Odprawa w Dublinie i cena 200 euro w jedna strone z podatkami. Aer Lingus kosztowal ponad 100 euro wiecej A i obiad w Delta dobry, mozna przynajmniej sobie cos wybrac a nie brac to co jest.
uga-buga Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Rozwiazanie ma dwie strony: ulatwic pasazerom loty przesiadkowe w USA, wychodzisz z lotu jak z domestic wiec jak masz np godzien na przesiadke nie ma porblemu zebys zdazyl, inaczej mozesz zapomniec; ulatwic zycie imigracji: mozna od razu odeslac potencjalnych azylantow zeby nie zawracali dupy. Ja tak lecialem z Vancouver do LA (na polski paszporcie i B1/B2) i jakos szczegolnych problemow nie zuwazylem. Taka sama glupi gadka z paczkojadem jak na lotnisku w USA, czy przejsciu ladowym. Jak dla mnie dobry pomsyl, bo nie kazdy lot jest direct. Nie sadze aby w Dublinie sie to jakos szczegolnie roznilo.
tegu82 Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Witam wybieram sie do Chicago 15 Listopada,bedzie to moja pierwsza podroz do USA.Lot mam z kerry do Dublina i z Dublina do Chicago,czy rozmowa z urzednikiem odbywa sie przy okienku do odprawy paszportowej,czy trzeba udac sie gdzies w inne miejsce? Gdzie trzeba sie udac po formularze i czy sa one potrzebne przy rozmowie z urzednikiem?Wybaczcie moze za banalne pytania,ale chcialbym zeby to poszlo sprawnie co prawda czasu bede troszke mial ale wolabym zalatwic to w miare szybko.
sly6 Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 jaki numer lotu masz i o ktorej godzinie?jaka linia lotnicza? Teraz nie ma juz papierowych I94 a jedynie masz deklaracje celna
tegu82 Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Numer Lotu - EI0125 Godzina Odlotu - 13:00 DUBLIN T2 Linie Lotnicze - AER LINGUS
sly6 Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 http://www.dublinairport.com/gns/at-the-airport/US-Preclearance.aspx na tym filmie zobaczysz gdzie isc
tegu82 Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Czyli jednak sie zalapie na odprawe w Dublinie tak? Dzięki raz jeszcze za informacjie sly6
sly6 Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 tak zalapiesz sie ps moj blad byl taki ze za szybko przeczytalem post Twoj i nie zauwazylem ze lecisz 15 listopada
Kali146 Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 http://www.dublinairport.com/gns/at-the-airport/US-Preclearance.aspx na tym filmie zobaczysz gdzie isc Dzięki za filmik . Bardzo pomocny w podjęciu decyzji o zakupie biletu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.