sly6 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 czesto zadawane pytania IEC http://www.canadainternational.gc.ca/polan...q.aspx?lang=pol
pacio177 Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 kanał Polaka który tydzien temu wyjechał do Kanady na IEC
Lokaty Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Takie pytanko, moze ktos zrobic kosztorys za co i ile placi sie przy wyjezdzie? Chce wyjechac na tegoroczny iec. Z gory dziekuje!
sly6 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Chyba widziales ze sie placi na wize,za co musisz zaplacic to tlumaczenie zaswiadczenia o niekaralnosci-z konta bankowego,jak potrzeba to badania medyczne ale tutaj jakbys chcial pracowac z dziecmi-przy dzieciach..do tego dochodzi ubezpieczenie co moze wyniesc min np 400 zl a nawet wiecej,do tego bilet lotniczy a tutaj moga byc ceny od 2 tys i wiecej-bo nie wiadomo kiedy lecisz,do jakiego miejsca.. a teraz w poniedzialek sprawdz u tlumacza ile bedzie kosztowac tlumaczenie tych 2 dokumentow,do tego dodaj ubezpieczenie na rok z ptu bo maja ciekawa oferte mozesz na stronie KRK sprawdzic ile kosztuje takie zaswiadczenie o niekaralnosci
Lokaty Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Koszt zaświadczenia(W sumie naklejki) to koszt 50zł, za IEC trzeba zapłacić 150C$(~450zł), za tłumaczenie nie wezmą więcej niż 200-300zł(Nie są to jakieś książki), bilety widziałem już od 1600zł(w jedną stronę), przy dzieciach lub z dziećmi raczej robić nie będę, więc tego pod uwagę nie biorę. No i do tego główny wymóg posiadanie 2500C$, czyli około 8000 zł. Reasumując (50+450+300+2000+8000) wychodzi w dużym przybliżeniu 10,8 tyś. zł. No ale do tego ubezpieczenie które nie wiem ile wynosi. Jak mam się dokładnie pytać? Ubezpieczenie zdrowotne na okres jednego roku? P.S. No i jeszcze opłaty wiązane z dojazdem do lotniska, wysłaniem papierów kurierem, wypożyczenie samochodu na miejscu, startowe jedzenie i spanie.
sly6 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 ubezpieczenie to na 1 rok czasu masz to wyjasnione w pkt co musi miec takie ubezpieczenie http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail.aspx?lang=pol&view=d
Lokaty Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Wyszło mi w kalkulatorze koszt ubezpieczenia w towarzystwie PZM TU S.A. na kwotę 40 000, bez NWW 777zł. Zaznaczyłem że ma obejmować teren Kanady i Stanów. Kurczę nie zdążyłem się wczoraj dodzwonić do Ambasady, nie wiesz gdzie można zobaczyć aktualną liczbę miejsc na IEC w tym roku, i kiedy(jeśli bym nie zdążył w tym) w 2013 rozpoczyna się ten program?
sly6 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 a teraz zobacz w PTU na stronie Ambasady Kanady zobaczysz taka aktualna liczbe..pisz do Ambasady w tej sprawie Moze w poniedzialek cos bedzie wiadomo na stronie. od stycznia 2013 beda nowe miejsca ,moze juz w grudniu bedzie wiadomo 2012.
Lokaty Napisano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Z tym że ostatnia aktualizacja na stronie ambasady to, 21/05/2012 i wtedy były 134 miejsca, nie wiem wiem w jakim tempie ta liczba maleje, jak sądzicie dużo jest chętnych(oczywiście takich którzy spełniają wymogi)? Przez 3 miesiące zachowa się jeszcze miejsce dla mnie? Ubezpieczenie w PTU to koszt 1317zł. ;P
sly6 Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2012 to jakie to ubezpieczenie patrzyles-chyba na wieksza sume kasy bo sa ludzie ze maja takie ubezpieczenie za kolo 400 zl ..moze zadzwon,przejdz sie do PTU,osob co maja w ofercie takie ubezpieczenie jak przez 3 miesiace beda miejsca to bedziesz miec duzeee szczescie to wtedy zagraj w lotto .. bo myslalem ze chcesz teraz wyslac papiery a tak ,,zobaczysz za pare dni jak bedzie aktualizacja danych .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.