sly6 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 to tego sie trzymasz co jest napisane.. Napisz e-mail do Ambasady z zapytaniem o miejsca.
Yoshizaki Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 zostało około 10 miejsc z czego jutro może przyjść 10 listów... więc ja już sie przygotowuje do 2013 :/
izzykov21 Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Hey To 10 miejsc to potwierdzona informacja?
SuperTraveller Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 zostało około 10 miejsc z czego jutro może przyjść 10 listów... więc ja już sie przygotowuje do 2013 :/ Jeżeli to prawda to muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziony. Co prawda wyjazd do USA stawiam na pierwszym miejscu ale wygląda na to, że do Stanów nie uda mi się w żaden sposób dostać więc jako plan awaryjny miałem zamiar wyjechać do Kanady. W poprzednich latach miejsca nie znikały tak szybko, często były niemalże do samego końca roku. Wygląda na to, że i ja będę oczekiwał na rok 2013
sly6 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Pamietam te czasy w 2009 i 2010 kiedy to bylo duzoo miejsc wolnych bo program nie byl tak znany i nie kazdy wiedzial jak dziala
Yoshizaki Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 dostałem takie info od znajomego który był w ambasadzie dzisiaj. popatrzcie na ten temat: http://www.polcan.fora.pl/praca-w-kanadzie,2/international-experience-canada-2012,3847-765.html?sid=39668c77bd6ab41238f8e60e56cf7ab4 tutaj koleś 12 czerwca miał 616 numerek... :/ a patrząc na wcześniejsze wpisy można wnioskować że ilość zgłoszeń przez ostatnie dni rosła lawinowo.
SuperTraveller Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Pamietam te czasy w 2009 i 2010 kiedy to bylo duzoo miejsc wolnych bo program nie byl tak znany i nie kazdy wiedzial jak dziala Sly6 Ja też te czasy pamiętam Dziwiłem się wtedy, że mimo iż, jest to bardzo atrakcyjna okazja do spędzenia nawet roku w Kanadzie niewielu ludzi się tym interesowało. Przypuszczałem jednak, że kiedy więcej osób o tym usłyszy, program będzie dostępny parę lat i dostępne będą opinie o tym programie (w szczególności tych osób które z niego skorzystały) to i zainteresowanie wzrośnie i miejsca będą szybko wykorzystywane. Wygląda na to, że nastał ten czas i przypuszczam, że ta tendencja się utrzyma a może i nawet nasili. Dziś wiele biur zajmujących się głównie W&T do USA ma w swojej ofercie organizację wyjazdu do Kanady w oparciu o ten program, biura pośrednictwa pracy również posiadają oferty w oparciu o wizę którą dostaje się z tego programu. Cieszę się z istnienia takiej możliwości, szkoda, że USA nie oferuje czegoś podobnego, program ma limit miejsc więc nie musieliby się obawiać fali nowych emigrantów a Polacy z pewnością zasłużyli na coś takiego.
sly6 Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 ale ile osob by zostalo po takim programie juz nielegalnie to tez jest wyjscie dla pracodawcow nie ktorych ze bez LMO mozna taka wize otrzymac dla danego pracownika.
SuperTraveller Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Sly6 Ludzie mogą zostawać nielegalnie również na wizie turystycznej a jednak ponad 90 % ludzi z naszego kraju otrzymuje wizę i liczba tych którzy tam zostają jest niewielka. Wracając do IEC, w najbliższych dniach powinna ukazać się aktualizacja i dowiemy się ile miejsc zostało. Szkoda, że Polacy nie mogą wyjechać na podobnej wizie np. do Australii. Obywatel Niemiec z kolei już może i nie tylko do Australii ale także do wielu innych krajów. Państw które oferują "Working Holiday Visa" jest wiele z czego dla nas jest dostępnych zaledwie parę...
sly6 Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 to juz od danego Panstwa zalezy co podpisuje i z jakim Panstwem.. Zobacz po prawa jazdach jak jest z wymiana w Kanadzie z takim z Anglii czy tez innego Panstwa,fakt zalezy od danej Prowincji bo to z nia sie podpisuje takie umowy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.