usa12345 Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 Hej!! Witam forumowiczów!! poslubiłem moja dziewczyne, która posiada rezydencje a niedługo bedzie zdawac egzamin na obywatelstwo. Po otrzymaniu obywatelstwa chce mnie sponsorowac ( Ona w USA , ja w POlsce). Myslelismy o wizie k3 ale niedawno zauważylem opcje CR1. Jak to sie ma do naszego statusu?? czy jest wogóle jakas różnica miedzy nimi?? ( w opisie procedury wyglądają tak samo)...z gory dziekuje za odpowiedź
KW Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 Po K3 musisz robic AOS w stanach, po CR1 dostajesz od razu zielona karte tu masz to wyjasnione: http://www.usa.info.pl/board/Jaka-Jest-Roznica-t14367.html
usa12345 Napisano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2009 KW txh za szybka odpowiedz!! nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, mianowicie jaka jest roznica w czasie miedzy rozpoczeciem procedury a otrzymaniem wizy w obydwu przypadkach???? pzdr
KW Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 zobacz tu: http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html K3 powinna trwac tak jak K1, jakies 6 miesiecy i potem ale juz w USA AOS jakies nastepne 6 miesiecy CR1 troche dluzej w Polsce, ale warto, bo w sumie szybciej i taniej no chyba ze ci sie bardzo spieszy kiedys byla duza roznica (zwlaszcza w innych krajach) i K3 bylo na tyle szybciej, ze sie oplacalo
usa12345 Napisano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2009 bardzo pomocne informacje!! wielkie dzieki!!!
karina Napisano 2 Września 2009 Zgłoś Napisano 2 Września 2009 ja osobiscie nie jestem az taka zwolenniczka K-3 - sa ograniczenia gdzie sie trzeba o te wize ubiegac, pozniej ten adjustment w USA (o czym wspomniala KW powyzej), czesto sa problemy z odciskami, trzeba od nowa wylozyc pieniadze na dokumenty, czasem przeciaga sie decyzja z USCIS. Jesli nie zbawi Cie extra 3 miesiace - staraj sie o wize imigracyjna.
KW Napisano 2 Września 2009 Zgłoś Napisano 2 Września 2009 trzeba od nowa wylozyc pieniadze na dokumenty, ... AOS kosztuje $1,010, tak wiec cenowo lepiej sie bawic w CR1
karina Napisano 3 Września 2009 Zgłoś Napisano 3 Września 2009 $1,010 plus badania plus prawnik (jesli potrzebny) plus nerwy plus dowody na wspolne zycie...
usa12345 Napisano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Września 2009 Ok wiec wszystko jasne!! cr1 ! tylko najbardziej przeraża czas oczekiwania na załatwienie jej.. skoro k3 to przy jednorazowym załatwieniu sprawy i odrobinie szczescia to 6 miesiecy to ile mniej wiecej czeka sie na cr1?? 3,4 miesiace dłuzej??? HELP PLZ!!!!!!!
karina Napisano 3 Września 2009 Zgłoś Napisano 3 Września 2009 dokladnie tak - czeka sie jakies 3,4 miesiace dluzej na cr1.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.